Speltips inför Portugal – Italien 10/9: Tungviktsmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 10 September 2018

Det väntar ett väldigt tungt möte i UEFA Nations League på måndagen den 10 september. Portugal tar sig an Italien på hemmaplan.

Annons:

UEFA Nations League har varit en trevlig bekantskap så här den allra första veckan då turneringen har sett dagens ljus på allvar. Nu fortsätter det hela med matcher även på måndagen och ett av flera möten som sticker ut är det mellan Portugal och Nederländerna.

Här har vi två nationer med högt ställda ambitioner, men där de senaste äventyren inte riktigt överensstämmer med ambitionen som alltså finns. Portugal tog sig visserligen till VM och kom också vidare från gruppen, men känslan var ändå att varken Portugal eller Cristiano Ronaldo fick upp farten på allvar. Därför blev det snabbt respass.

Än värre är det för Italien, som inte tog sig till VM efter att ha förlorat playoff mot Sverige. Det var en sällan skådad italiensk härdsmälta i ett dubbelmöte där varken laget eller förbundskaptenen hade vapnen för att kunna rubba en tät svensk defensiv. Nu försöker Italien ställa om, satsa nytt och slå in på en ny väg. UEFA Nations League fyller en viktig funktion i det förändringsarbetet.

Spel på målmarknaden

Portugal är som bekant ett lag med väldigt stark offensiv spets och som i sina bästa stunder kan hota alla landslag i hela världen. Att portugiserna, precis som många andra landslag, är starka på hemmaplan vet vi om sedan tidigare. Därför kommer det italienska landslaget få jobba hårt för att kunna freda sitt mål här.

Italien å sin sida är som sagt inne i ett förändringsarbete och satsar nu på många nya, unga spelare. Det gör att den tidigare så solida defensiven och det ofta väldigt självklara fokuset på att täppa till bakåt nu inte är fullt lika genomgående. Det gör att Italien är ett något mer offensivt balanserat landslag numera och därför har möjligheten att hota mer.

Känslan är att det här mycket väl kan bli en ganska målrik match, även fall 1-1 också ligger nära till hands. Att båda lagen kommer att hota känns helt givet.

Båda lagen göra mål kan spelas till överraskande höga 2,20 gånger pengarna hos Bethard. Det blir dagens självklara spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, måndag 10/9
TV:   spoartkanalen logo cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.