Speltips inför Schweiz – Island 8/9: Dags för Erik Hamrén

Simon Pålsson Publicerat: 8 September 2018

Island har ett arv att försöka förvalta och det är Erik Hamrén som ska göra det. Blir det inte lite väl tufft borta mot Schweiz?

Annons:

Det är äntligen dags för det som blir Erik Hamréns allra första match som isländsk förbundskapten på allvar, då i ett skarpt läge och nu i tävlingssammanhang. Det är UEFA Nations League och Island har tack vare sin fina ranking faktiskt möjligheten att spela mot tunga lag som Schweiz. Det ställer dock stora krav på islänningarna direkt.

Det går sannerligen att fråga sig om det verkligen är en fördel för Erik Hamrén att inleda sin gärning som isländsk förbundskapten med ett så pass svårt möte som Schweiz borta. Det kan bli tal om platt fall och pannkaka av allting, men samtidigt har Island inte så mycket att förlora.

Som bekant imponerade Schweiz under sommarens världsmästerskap och tog sig hela vägen till åttondelsfinal där det blev stopp mot Sverige efter en svag insats. Nu är ambitionen att fortsätta ta steg i utvecklingen och UEFA Nations League lär vara ett steg i den riktningen. Räkna därmed ett hemmalag som verkligen vill sätta tänderna i matchen.

Schweiz är favoriter hemma

Island har precis som Schweiz inte spelat några träningslandskamper eller andra matcher med landslaget sedan sommarens VM och det är därför inte helt enkelt att veta var laget står nu. Men med nye förbundskaptenen Erik Hamrén lär vi få se en del förändringar.

Det som har byggt den stora succén i Island är Lars Lagerbäcks sätt att filosofera kring fotboll och hans tydliga, defensivt inriktade spelsätt som har gått i arv efter hans gärning i landet. Med Erik Hamrén förväntar vi oss någonting helt annat och här lär schweizarna kunna ha goda möjligheter att slå hål på Island på ett sätt som inte var möjligt tidigare.

1,69 på det raka spelet är vad som ges med Schweiz som segrare. Det känns som bra betalt mot ett förväntat lite vilset och inte helt organiserat Island.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Schweiz vinner
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, lördag 8/9
TV:   cmorefotboll logo  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.