Speltips inför Skottland – Belgien 7/9: Dåligt viktat möte

Simon Pålsson Publicerat: 6 September 2018

Belgien åker till Skottland som klara favoriter inför fredagens träningslandskamp och bör vinna utan större bekymmer.

Annons:

Det är dags för fler träningslandskamper och med tanke på att UEFA Nations League redan har startat är frågan om det verkligen går att känna någon kittlande spänning för de här matcherna. Som åskådare? Tveksamt. Som spelare? Ännu mer tveksamt.

Men för Belgiens del kan det säkert finnas en del glädje i att nu samla den landslagstrupp som så sent som i somras tog sitt första VM-brons någonsin och som faktiskt har en hel del härliga minnen att försöka bygga vidare på. Nu börjar så sakteliga resan mot det mästerskap som är tänkt att vara den sista stöten för den här generationen, då i bemärkelsen att det nu är dags för ett guld i ett stort mästerskap.

Att säga att resan början borta mot Skottland i en grådassig träningsmatch är kanske ett lite väl patetiskt försök att hotta till det, men belgarna har varit smarta här som låtit sina många Premier League-spelare ha en kort resa till matchen. Det kan nog visa sig påverka matchens resultat och prestation på ett lyckat sätt för Roberto Martinez, den belgiske förbundskaptenen.

Belgien är bättre i alla delar

Under VM 2018 kunde belgarna befästa sin roll som ett av fotbollsvärldens mest intressanta landslag och nu är det som sagt läge att ta nästa steg. Skottland är betydligt sämre, både kollektivt och individuellt, och saknar fortsatt den där spetsen för att hota på allvar.

Det här är faktiskt två lag som har gjort upp mot varandra inte mindre än fyra gånger bara under 2000-talet, med två möten dels 2012 och dels 2013 färskast i minnet. Belgien har 2-0-segrar vid båda tillfällena och har totalt tio poäng på fyra möten i europeiskt kvalspel. Det är på intet sätt överraskande med tanke på den klasskillnad som råder mellan landslagen. Det går trots allt inte att blunda för.

Det lär inte spraka mer än vanligt i en träningslandskamp, men Belgien är som sagt ett klart bättre lag och över 90 minuter räcker det för att gå segrande ur striden.

Belgien att vinna och hålla nollan spelas till 2,35 gånger krämen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Belgien vinna o hålla nollan
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:   20:45, fredag 7/9
TV:   –
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.