18 november 2019 Spanien Rumänien Speltips

Speltips inför Spanien – Kroatien 11/9: Tung match väntar

Spanien är Spanien och de är alltid att räkna med, men inte ska de väl betraktas som storfavoriter mot VM-silvermedaljören Kroatien? Det här kan sluta lite hur som helst – och tajt lär det bli.

Annons:

Gästande Kroatien var VM:s stora utropstecken och hamnade till sist på en mycket hedervärd andraplats. Mittfältet, med Luka Modric som den främste av dirigenterna, håller total världsklass. Där är det få som kommer upp i samma standard som dem. Ytterst få.

Men det är klart att det finns en ovisshet runt situationen efter världsmästerskapet. Flaxade de till eller är de det facto redo att klamra fast sig som en av fotbollsvärldens stormakter? UEFA Nations League kan mycket väl ge oss svaret. Kapaciteten, den finns hur som helst…

Ännu är det bara Spanien som avverkat deras premiär i turneringen och då vändes 0-1 till en 2-1-vinst borta över England och det är såklart tokstarkt. Förbundskaptenen Luis Enrique, med förflutet i klubbar som Barcelona och Roma, har nu fått tiden att svetsa samman spelarna; hitta rätt i detaljerna och det taktiska.

Detta är av största betydelse, att Spanien nu fortsätter skörda mark och kliva framåt. VM blev, som säkert bekant, ett praktfiasko med uttåg redan ur åttondelsfinalen där värdnationen Ryssland stod för motståndet. Av de fyra matcherna där renderade enbart en i en trea – mot Iran, med knappa siffrorna 1-0.

Ett nytt Spanien

Mycket är fortfarande nytt i Spanien; förbundskaptenen och flera av fundamenten till spelare har tackat för sina tjänster i landslagströjan: Gerard Piqué, Andrés Iniesta samt David Silva. Dessutom saknas Diego Costa i den här samlingen – och med det försvinner slagkraft. Såklart.

Kroatien var fantastiska under VM 2018 och har bevisat vilka fantastiska kvalitéer de besitter. Mittfältet är löjligt bolltryggt och klass finns även på de andra positionerna, defensivt som offensivt. Om de är redo att stanna kvar i världstoppen? Det är den bestämda känslan.

På hemmaplan ska Spanien räknas som favoriter alldeles oavsett motstånd, så är det. Odiskutabelt. Men här väntar alltså ett av de tuffaste möjliga motstånden och det förvånar en hel del hur enormt deras favoritskap växt – på oddsfronten. Det avspeglar inte verkligheten, menar vi.

Många typer av skrällbetonade spel lockar oss. Vill man höja nivån skulle en tvåa eller ett kryss kunna investeras i med gott samvete. Här blir det dock att vara lite mer på den säkra sidan.

Gästerna spelas med +1,0 mål (asian handicap) – då får vi insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet och det känns som ett stabilt säkerhetsbälte – till oddset 1,70 hos Titanbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 11/9
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.