29 juli 2018 Djurgården Sundsvall Speltips

Långtidsspeltips, Allsvenskan 2018: Jonas Olsson och kortspel

Det drar ihop sig för de allsvenska premiärerna och vi på Spelbloggare kommer, som alltid, hårdbevaka hela säsongen. Redan inför den har vi vaskat fram ett vasst speltips – med fokus på Djurgårdens mittbacksklippa, Jonas Olsson.

Den första april smäller det med fyra premiärmatcher och dagen därpå fyra till. Längtar ni lika mycket som vi?

Här tar vi en närmare titt på Djurgården, som är klara för final i Svenska Cupen efter att ha skrämt bort derbyspöket och vunnit över AIK med 2-0 på Friends Arena i semifinalen. Stockholmarna är en potentiell uppstickare och titelaspirant även i Allsvenskan, men det finns samtidigt en del frågetecken att reda ut.

Något som inte är ett frågetecken är – försvarsspelet! De har inte släppt in ett enda mål under hela cupsejouren och tillsammans skapar just Jonas Olsson samt Jacob Une Larsson seriens kanske mest solida mittbackspar.

Senaste tio åren: ett rött kort – på 266 seriematcher

Jonas Olsson är en av seriens mest karismatiska spelare – på och utanför planen. Han är från vissa håll (ö)känd för sin bryska och, vad de menar är, fula spelstil. Och visst finns det en poäng i att det kan bjudas på en del tjuvnyp då och då.

Men! Undertecknad känner att det kan tas lite till viss överdrift. En period under fjolåret sänkte domarna ribban för den storväxte mittbacken, för att det sedan ebbades ut lite smått.

Gula kort kommer han sannolikt att plocka. Så är det. Sex blev det på 22 matcher, varav 20 från start, under förra året. De röda blir det desto färre utav.

Kollar vi på Jonas Olssons senaste tio åren som professionell fotbollsspelare, från West Bromwich till Djurgården, har 266 seriematcher avverkats och på dessa endast blivit en tomatskiva. Det visar på hans rutin och smarta spelstil – att inte ta övertramp när han redan antecknats i kortprotokollet.

Här får vi hela 1,60 gånger pengarna för att Jonas Olsson inte åker på något rött kort i årets allsvenska. Det är alldeles för bra för att inte klippa till på. Vi borde egentligen inte få se siffror över 1,25-1,35 för spelet.

Faktum är att undertecknad inför det förra året rekade exakt samma spel, då till 1,65x och det spelet prickade alldeles utmärkt.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Jonas Olsson under 0,5 röda kort i Allsvenskan 2018
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: