Långtidsspeltips, Allsvenskan 2018: Toppstriden och högoddsare

Spelbloggare Publicerat: 13 September 2018

Matchutbudet under veckan är inte det bästa och då passar vi på att kasta ut ett speltips inför den allsvenska slutspurten, den sista tredjedelen, såhär under uppehållet – och det är en mycket fin 5,00-oddsare som dukas ut. 

Annons:

20 matcher vardera har klubbarna avverkat i årets Allsvenskan och det är kanske framförallt bottenstriden som kommit att bli som mest spännande. Hård kamp nere i träsket…

Men det är också öppet om platserna ut i Europa, topp tre och eventuellt fyra. Detta bakom ett AIK som med absolut största säkerhet kommer kamma hem hela kalaset. Solnaiterna är fem pinnar före stadsrivalen och tabelltvåan Hammarby; har inte heller förlorat en enda match, vunnit 14 och spelat sex lika.

Det skulle med andra ord vara en enorm chock om AIK skulle tappa det. De ser alldeles för stabila ut, framåt och bakåt. Allsvensk toppklass har de från målvaktspost till anfallspositionerna. Exempelvis har blott 11 mål släppts in på 20 matcher, medan det blivit 38 framåt.

De flesta är överens om att detta AIK till och med ser bättre ut än det som vann Lennart Johanssons pokal ”2lax9”, som ex-spelaren Martin Mutumba tatuerade på bröstet. Så där bör det inte vara mycket till snack om saken. Vinnarspelet kan köpas till (Annons)1,30 x insatsen hos Ohmbet.

Malmö FF har fått upp farten

Det vi tittar närmare på är täten precis bakom AIK – vem blir tvåa? Eller mer specifikt, som spelet är placerat under: marknaden ”vinnare förutom AIK”. Här ser vi det som rätt öppet, klart mer än vad oddssättarna menar.

Hammarby presenteras där som storfavoriter – och det menar vi vara missvisande, även om de såklart ska ses med bäst chans när IFK Norrköping är fyra pinnar bakom och Malmö FF ytterligare två.

Men med tanke på vad de regerande mästarna, Malmö FF, visat upp på sistone samt den kapacitet vi vet att de besitter – varför skulle de inte kunna knappa in när det finns 30 poäng mer att spela om?

MFF har vunnit de sex senaste allsvenska matcherna och inte förlorat på tio. De har fått fart på de spelare som tidigare inte alls kom upp i nivå och stärkt upp truppen med spelare som Anders Christiansen och Marcus Antonsson. Tränaren, Uwe Rösler, som ersatte Magnus Pehrsson har fått ihop det perfekt.

Vad som mest talar emot skåningarna är det kommande Europa League-gruppspelet, men bredden för att kunna leverera på dubbla fronter finns på ett helt annat sätt än i alla de andra allsvenska konkurrenterna.

Och Hammarby kommer senast från en historisk 1-3-förlust i derbyt mot Djurgården, vilken kan ha skakat om dem. Gott om kvalitéer finns hos stockholmarna, men vi menar att de överpresterat en hel del under året och att reaktionen kan komma rätt logiskt. Samtidigt känns det inte som att IFK Norrköping kan hålla samma nivå som MFF när de är på deras toppar.

Malmö FF vinnare, med AIK borträknade, i Allsvenskan kan spelas till skyhöga 5,0 gånger pengarna hos Paf. Det tas direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Malmö FF bäst placerade i Allsvenskan 2018 (exklusive AIK)
Odds: 5,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp:
TV: 
Stream: