21 februari 2020 Derby Fulham Speltips

Speltips inför Derby – Nottingham Forest 17/12: Mål, mål, mål!

Ett toppmöte som motsvarar – eller mer – förväntningarna? Det är vartåt vi lutar inför måndagens ensamma Championshipmatch som spelas mellan Derby County och Nottingham Forest. Fokus? Målen…

Annons:

Uppflyttningsjagande Derby County och Nottingham Forest ska slåss om tre, som alltid, betydelsefulla pinnar och det på Pride Park Stadium.

Lagen har båda spelat matchen mindre än konkurrenterna runtom i tabellen och om Derby skulle kamma fullt, kliver de upp till tredjeplatsen och minskar avståndet till toppduon – de som slipper playoff – avsevärt medan Nottingham Forest i deras tur skulle klättra upp som fyra, förbi kvällens motståndare, vid dito.

Så, här handlar det inte bara om att spela in de tre poängen – utan att en konkurrent i samma skikt av tabellen ska missa desamma. I princip en sexpoängsmatch, vilken Derby i egenskap av hemmalag får axla favoritskapet inför och den raka ettan står i siffror runt och strax över dubbla insatsen.

Det väntas bli en närmast identisk startelva från då till nu i Derby. På skadelistan återfinns Ikechi Anya, Curtis Davies, Mason Bennett samt Craig Forsyth.

Utan att jätteimponera löste Derby en 1-0-vinst senast borta över Wigan sedan motståndarna fått en man utvisad redan efter en kvarts speltid. I samma sväng kommer Forest från en förlust med de omvända siffrorna, hemma mot Preston North End – och detta trots en spelmässig dominans i matchen, åtminstone sett till bollinnehavet. Det bröt en förlustfri svit om sju Championshipmatcher.

Blir det att städa om i startelvan nu? Mycket möjligt, på åtminstone ett par positioner. På skadelistan står Sam Byram, Diogo, Goncalves, Panagiotis Tachtsidis samt Jack Robinson kvar.

6/7 senaste över 2,5 mål

Underhållande brukar det bli när Derby, som mer än gärna spelar offensiv och glädjefylld fotboll, är i farten. Inte helt olikt Nottingham Forest, faktiskt.

Toppmöten som detta, med allt vad det innebär, kan också tendera att explodera – och här tänker vi oss en match där båda parter ställt in siktet på vinsten. Kanske kan Forest också få retroaktiv utdelning efter alla missarna senast? Släpper det, kan det släppa rejält.

Senast gästerna ställdes inför ett toppmöte, besöktes Aston Villa och då slutade matchen 5-5. Fem mål mot fem mål! Något liknande väntar vi oss förstås inte nu, men öppet och underhållande kan det alltjämt bli.

Det ska nämnas att de flesta av Nottingham Forests senaste matcher varit av målsnål karaktär – men annorlunda är det runt Derby, som har 6/7 senaste över 2,5 mål.

Överspelet på samma mållina erbjuder Expekt 1,90 x insatsen för här och det är spelbart i alla fall tio punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 2 000 kr freebet!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, måndag 17/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.