Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips inför Huesca – Athletic Bilbao 6/12: Betydelselös cupretur

Copa del Rey-sextondelsfinalreturen mellan Huesca och Athletic Bilbao kunde absolut ha varit mer spännande på förhand, men det hindrar inte oss från att hitta spelvärde i matchen. Här: odds, allt inför matchen – och ett speltips.

Annons:

Cupfotbollen – hur prioriterad kan den vara nu? Långtifrån speciellt mycket, från varken Huesca eller Athletic Bilbao. Allt fokus är på seriespelet, Primera División, och bottenstriden där.

Att Huesca skulle vänta fundamentala problem uppe i det spanska finrummet kommer knappast som en chock. Med blott en match vunnen på 14 matcher – faktiskt samma facit som Athletic Bilbao – är de placerade sist och den säkra marken ser alltmer avlägsen ut.

Då kan man nästan argumentera för att cupfotbollen enbart kommer som ett störmoment, men det här kommer också med all säkerhet bli den avslutande matchen där. Det omvända mötet lunkade Bilbao hem med fyra mål mot noll. Nu spelar man bara för att hålla hedern i behåll. Spelare normalt utanför den ordinarie startelvan ser chansen att stärka deras aktier i truppen.

Och lite likadant är det alltså för Athletic Bilbao, som varit tippade att slåss om Europaplatserna och nu hittas nere i det absoluta bottenskiktet av tabellen. Årets facit är katastrofala 1-8-4 och med det är man tredjejumbo med tre pinnhål upp till Villarreal – en annan gigantisk besvikelse – ovanför det röda tabellområdet.

Släpper lös här?

Matcher av denna karaktär kan vara lite svårbedömda – det är redan som klappat och klart att Athletic Bilbao avancerar vidare i slutspelet och cupen i allmänhet borde betyda försvinnande lite för båda parter.

Att vänta, således – rotation. Kanske ännu större sådan än senast de möttes, där det ändå fanns en del fina namn ute på planen.

För Huesca kan det här vara en chans till en vitamininjektion i laget, som inte vunnit sedan seriepremiären. Känslan är att de kan kliva på lite hårdare framåt i banan med hänsyn till matchens minimala betydelse och den, för ärlighetens skull, hopplösa situationen.

Innan det omvända mötet med detta samt 0-2-förlusten borta mot Celta Vigo senast, hade Huesca fyra raka matcher där det blivit mål åt båda håll.

Hit kommer dessutom Athletic Bilbao från en katastrofal insats – en 0-3-förlust mot Levante. Mer att säga till om offensivt kan de möjligen få nu, men försvarsspelet är ett orosmoln. Inget som helst snack om den saken.

Att vi får se mål åt båda håll spelas till 1,83 gånger pengarna hos Fastbet.

Den som vill vara mer på den säkra sidan kan invänta startelvorna innan ett eventuellt placerat spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 18:30, torsdag 6/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.