Speltips inför Rochdale – Fleetwood Town 20/3: Ångestfyllt bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 20 March 2018

League One bjuder på ett ångestfyllt bottenmöte mellan Rochdale och AFC Fleetwood. Spelbloggare har analyserat matchen på djupet, vänt ut och in på förutsättningarna och levererar er läsare ett speltips som förhoppningsvis ska ge avkastning.

Situationen blir alltmer pressad i botten av den engelska tredjedivisionen och i takt med att säsongen närmar sig slutet blir varenda liten pinne, i de olika ändarna av tabellen, av största möjliga betydelse.

Detta gäller såväl nästjumbon Rochdale samt AFC Fleetwood, som är placerade på platsen precis ovanför strecket och bottenkvartetten. Att nämnas i det hela är dock att de förstnämnda har en färre spelade matcher än konkurrenterna runtom i – vissa tre och andra två. Till kvällens motståndare, två, och fem pinnhål att hämta in.

En förlust vore därför förödande för Rochdales del – men vad talar för att det skulle bli en sådan? Fleetwood har det facto inte vunnit på 11 matcher. De första åtta matcherna i den raddan förlorades allihopa, för att man nu löst tre kryss på raken, varav det senaste borta mot Charlton Athletic. Klart bättre! Men att inte vinna fotbollsmatcher tär förstås på moralen.

En gemensam berörningspunkt är att även Rochdale steppat upp ett par nivåer på sistone. De två senaste kryssen följde upp två vinster. Så lite som ett mål är insläppt på dessa matcher.

Av rapporterna att döma är Rochdale helt utan nya orosmoln på skadefronten. Gästerna har Kevin O’Connor tveksam för spel, men har i övrigt hela truppen att tillgå i matchen.

Minst två mål

Rochdale är inte alls oävna bakåt och är ofta inblandade i täta historier. Vi känner emellertid att det här skulle kunna öppnas upp och att det således väntas bli mål här i matchen. Minst två?

Så hårt ansatta som Rochdale är, måste de trycka på framåt i matcher som denna, mot bottenkonkurrenterna. Räcker inte med kryss, utan treorna måste helt enkelt trilla in. Försöker, i egenskap av hemmalag, sätta ton och sätta Fleetwoods svajiga försvar på svåra frågor?

Samtidigt borde Fleetwood se nyttan i att försöka utnyttja de ytor som kan tänkas dyka upp. De må ha hållit nollan och löst en pinne i en tuff bortamatch mot Charlton senast, men då var det att backa hem djupt i banan. Annorlunda nu, mot ett beskedligt motstånd.

Innan dess hade Fleetwood åtta raka matcher med minst två mål, varav fem också passerade 2,5-målslinan.

Över 2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid två baljor – är värt att köpa till 1,71 x insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/3
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: