Speltips inför Sheffield Wednesday – Leeds United 28/9: Svensk prägel

Simon Pålsson Publicerat: 27 September 2018

Det blir ett målspel inför fredagens möte mellan Sheffield Wednesday och Leeds United i den engelska ligafotbollen, närmare bestämt i Championship.

Annons:

Då blir det lite härlig engelsk fredagsfotboll från Championship och den här gången har vi förmånen av att kunna njuta av Pontus Jansson, vår svenske landslagsmittback, i Leeds United. För motståndet står svårspelade, offensivt skickliga, Sheffield United.

Efter en ruggig start på säsongen har Leeds United mattats av lite på sistone, delvis beroende på ett par tunga skador på nyckelspelare. Samtidigt har smekmånaden med nye tränaren Bielsa kanske tagit slut och nu går inte allt som ett nyoljat tåg längre. Det är värt att ha med sig.

Sheffield Wednesday har däremot repat sig lite och har ätit ikapp uppåt i tabellen. I den oerhört jämna tabellen i Championship går det faktiskt att klättra flera placeringar vid någon enstaka seger, men i Leeds Uniteds fall går det också att tappa serieledningen på ett litet vift. Det gäller att ta tre poäng är för att undvika det.

Spel på målmarknaden

Det finns ett par tunga avbräck i båda lagen här och det påverkar definitivt matchen i sig, inte minst vad gäller hur favoritskapet ska mätas på förhand. I hemmalaget kommer inte Almen Abdi, Gary Hooper eller Kieran Lee till spel. Det är deppigt på många sätt. Men det allra värsta tappet är Fernando Forestieri, som är avstängd och därmed inte tillgänglig här.

Hos gästande Leeds United finns också ett par namnkunniga spelare på läktaren till den här matchen, där Pablo Hernandez är den klart värsta. Utan honom får laget svårare att dominera matchen. Gaetano Berardi och Kemar Roofe är inte heller med, medan Patrick Bamford också befolkar skadelistan.

Det brukar nästan alltid bli målrikt när Sheffield Wednesday spelar och i fem av sina sex senaste matcher har laget själva gjort minst två mål, samtidigt som alla matcher slutat med minst tre mål.

Vi fokuserar dock på att båda lagen ska näta då 1-1 känns tänkbart.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:   1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, fredag 28/9
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.