Speltips inför Bournemouth – Cardiff 11/8: Tung premiär i Premier League

Simon Pålsson Publicerat: 10 August 2018

AFC Bournemouth kliver in i säsongen med press på sina axlar och behöver ett bra resultat redan i premiären mot nykomlingen Cardiff City. Här är vårt speltips.

Annons:

Det går inte att nog understryka vikten av en bra start i årets Premier League, som på många sätt känns som en mer oviss säsong någonsin. Möjligen har det här förstärkts av att vi förra säsongen fick se relativt etablerade lag ramla ur landets högsta serie i form av West Bromwich, Stoke City och Swansea City. Det var tre lag som kändes givna i Premier League för bara några år sedan.

Men det är andra tider nu och fotbollen går som bekant i cykler. Det här har dock sänt en påminnelse till samtliga engelska lag att det gäller att hela tiden vara på tårna för att inte riskera att gå samma öde till mötes som ovanstående lag gjorde förra säsongen.

Bournemouth känns som ett lag som ligger lite i farozonen inför den här säsongen. Trots att laget nu har ett par imponerande säsonger i Premier League bakom sig finns det en del osäkerhet kring exakt hur stabila klubben är på den här nivån. Förra året slutade laget på delad tiondeplats och det var såklart ett gott betyg, men risken är att en dålig start den här säsongen sätter press på laget tidigt. Det är en liten spaning redan nu.

I den första matchen möter laget nykomlingen Cardiff på hemmaplan och det lär vara ett motståndare med liknande förutsättningar. I ett sådant läge är det högst väsentligt att inleda säsongen starkt.

Två lag som gärna vinner

Som alltid är försäsongen svårbedömd, men vad som ser lovande ut för Bournemoths del är snarare offensiven. Den har fungerat väl med många mål under försäsongen, inte minst i 5-2-vinsten över Olympique Marseille senast.

Den offensiva formationen som Bournemouth tillämpar brukar också leda till öppna matcher, någonting som inte minst var vanligt på hemmaplan förra säsongen. Över 2,5 mål satt i 17 av Bournemouths 21 sista matcher i ligan förra säsongen. Där kan vi snacka talande siffror.

Cardiff känns spännande inför säsongen, men är som så många andra nykomlingar genom åren svårbedömda. Det finns en del rutin i laget för tränaren Neil Warnock, men truppen är beroende av att ett par spelare tar steg i sin utveckling under säsongen. På försäsongen har det visserligen läckt en hel del bakåt, men samtidigt ser offensiven spännande ut. Det lovar gott.

Diego Rico är avstängd för hemmalaget, medan Junior Stanislas inte kommer till spel på grund av skada. Harry Arter är otillgänglig för gästerna då han egentligen tillhör just Bournemouth.

Båda lagen att göra mål blir dagens spel till 1,87 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  16:00, lördag 11/8

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.