Speltips inför Everton – Tottenham 23/12: Tidig julklapp

Spelbloggare Publicerat: 23 December 2018

Dagen före julafton kommer en tidig julklapp i form av Premier League-fotboll mellan Everton och Tottenham Hotspur. Förhoppningsvis kan vi också bidra med att fylla på era plånböcker efter all shoppning med vårt finfina speltips.

Annons:

Sista Premier League-matchen före klassiska Boxing Day – och det är en äkta höjdare, mellan två sevärda lag med stora ambitioner.

Tottenham är – speltipset är skrivet och publicerat före lördagens matcher – på tredjeplatsen i Premier League och fortsätter utvecklas under Mauricio Pochettino, år för år. Månad för månad. Detta trots de ekonomiskt större musklerna bland merparten av de andra storklubbarna i landet. Ett projekt som har potential att bli ännu mer framgångsrikt.

Addera på detta att ”Spurs”, om än med stort flyt, är klara för Champions League-slutspelet och senast avancerade vidare i Ligacupen efter en 2-0-vinst borta över lokalkonkurrenten och en av de främsta rivalerna i Arsenal. Formen är alldeles utmärkt och på de 12 senaste matcherna är facit tio vunna, ett kryss och en förlust.

I Everton jagas en biljett ut i Europa och en sådan ser utsikterna fina ut för, även om man ”bara” hittas på åttondeplatsen just nu. Nu suktar de enorm efter en färsk trea efter fyra vinstfria matcher, förluster mot Manchester City samt Liverpool, båda borta, och kryss mot Newcastle United samt Watford, båda hemma.

Goda målmöjligheter

Offensivt visar Everton prov på en hel del och i 1-3-förlusten mot Manchester City senast kunde det mycket väl ha blivit fler mål. Gillade den frejdighet som visades upp i omställningsmöjligheterna även om det inte räckte ända in i kaklet. Dessförinnan spelade man 2-2 mot Watford i en öppen och underhållande historia.

Med andra ord: offensiv potential och lite småstökigt bakåt i banan. Där är var Everton står.

Tottenham är normalt stabila och har släppt in få mål på sistone, men ska inte ses utan risk mot ett ofta underskattat Everton där positiva tendenser syns till.

Addera på detta att ”Spurs” har enorma trupproblem, inte minst på de centrala och mer defensiva positionerna. Borta är Vincent Janssen, Mousa Dembélé, Victor Wanyama, Eric Dier, Jan Vertonghen, Serge Aurier och eventuellt Davinson Sánchez.

Tror på en match mellan två parter som ställer in siktet på att kamma hem alla pinnar och då kan det enkelt smälla…

1,79 gånger pengarna för överspelet på 2,5-målslinan tar vi direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 17:00, söndag 23/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.