12 januari 2020 Aston Villa Manchester City Speltips

Speltips inför Manchester City – AFC Bournemouth 1/12: Något stor hemmafavorit

Matchtäta december månad är här och det är nu tabellen på allvar tenderar att ryckas isär. Härnäst väntar match på Etihad Stadium, varifrån Manchester City och AFC Bournemouth ska mäta krafterna. (Litet) bud på skräll?

Annons:

Den klassiska TV-sända 16:00-matchen från Premier League, bäst sedd på Viasat Premium eller Viaplay. Ner i soffan och njut! Här är två lag som alltid vill spela underhållande fotboll och det kan komma att spegla utvecklingen i matchen.

Manchester City stod för en lite halvdan – men knappast katastrofal – insats i veckans Champions League, där det blev ett 2-2-kryss borta mot Olympique Lyon och det innebär att slutspelsbiljetten är helt klappad och klar samt att det bara krävs minst en pinne i den avslutande hemmamatchen mot tyska Hoffenheim för att behålla förstaplatsen.

Nu är det tillbaka till serielunken och mindre chockerande står City på toppen av kullen, om än i tufft sällskap nära intill. Närmast är Liverpool, bara två pinnar hack i häl. Flera av toppklubbarna ser klart bättre ut nu kontra under fjolåret och konkurrensen har således hårdnat för mästarna.

Det är svårt att inte bli förtjust i AFC Bournemouth och deras ihärdighet; spelfilosofin, den offensiva och bollinriktade fotbollen. Att tränaren Eddie Howe inte lämnat skeppet, utan sitter kvar på posten – som han varit på sedan 2012, samt under perioden 2008-2011 – och fortsätter utveckla klubben med förhållandevis små medel.

Trots tre raka 1-2-förluster, i svåra matcher, är Bournemouth fortfarande kvar på den övre tabellhalvan och har i första hand fortsatt känn på en topp sex-plats.

Bournemouth stretar emot

Formen kunde ha varit bättre, för att uttrycka det milt. Tre raka förluster är inte annat än tre raka förluster, men för att i viss mån bortförklara det har de i två av dessa ställts mot toppmotstånd i form av Arsenal och Manchester United. Och det har nära, ytterst nära, att pinnarna kunnat ticka in. Lite oflyt.

Man kan argumentera för att AFC Bournemouth är ett motstånd som skulle kunna passa Manchester City som handen i handsken – lite naiva och vill spela boll även mot toppmotstånden – och det understryker även inbördes statistiken de senaste åren.

Men vi kan inte helt instämma i att favoritskapet ska vara så stort som spelbolagen vill mena att det ska vara. AFC Bournemouth är långtifrån någon lättviktare.

Dessutom är City mitt i en period där spelschemat tär hårt på truppen. Att varva Europaspelet med det inhemska ditot innebär alltid bekymmer. Det är nu “skitsegrarna” ska komma, matcherna betas av.  Behöver inte se överdrivet bra ut. Resultaten främst.

Här saknas dessutom Kevin De Bruyne, Claudio Bravo, Eliaquim Mangala och Benjamin Mendy för serieledarna. Mest sannolikt kommer heller inte varken Ilkay Gündogan, Bernardo Silva och Gabriel Jesus, som är småskadade, riskeras.

Indisponibla för AFC är i sin tur ”bara” Adam Smith, Jefferson Lerma och eventuellt Dan Gosling.

+3,0 mål (asian handicap) på AFC Bournemouth till 1,63 x insatsen – ett odds som presenteras av LeoVegas – är alldeles för bra betalt för att inte testa med en peng. Gäller vid spelet är insatsen tillbaka om de förlorar med exakt tre baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Bournemouth +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 16:00, lördag 1/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.