Speltips inför Newcastle – Wolverhampton 9/12: Val av sida

Spelbloggare Publicerat: 9 December 2018

Söndagens enda match från Premier League spelas mellan Newcastle United och Wolverhampton Wanderers, som bookiesarna har svårt att skilja åt. Desto enklare är det för oss och här sitter ett spel utmärkt på sin plats.

Annons:

Det har varit mycket upp och ner för Newcastle under de inledande 15 matcherna av årets seriespel – först en katastrofal start med tio matcher utan en enda vunnen, därefter tre treor på raken för att nu senast åka på pumpen och förlora med 0-3 hemma mot West Ham United, för att stå för en klart bättre insats när ett kryss löstes i bortamötet med Everton senast.

Enkelt kan man slå fast att det är ovisst runt Newcastle, vars sportsliga ledning fått motta stor kritik, över vartåt det ska barka. Botten eller mitten? Om man in i det sista skulle behöva fajtas över kontraktet, då kan man snacka ett tokfiasko.

Gemensamt med kvällens värd har även Wolverhampton att de svajat en del; varit i suveräna perioder liksom klart sämre sådana. Innan den så imponerande 2-1-vinsten över Chelsea i veckan, där man också vände från 0-1 i den andra halvleken, hade de plockat blott ynka pinnen på sex matcher.

En sak är i alla fall säker: att ”Wolves” är en av de mest spännande nykomlingarna på flera års tid i Premier League. De har ett helgjutet material, en lite annorlunda satsning och ska ha alla möjligheter att parkera bekvämt i finrummet över flera års tid framöver.

Fördel “Wolves”

Hemma-/bortafaktorn måste såklart bakas in i analysen inför matchen, men den till trots vill vi se Wolverhampton som rätt klara favoriter – större än vad oddssättarna vill få dem till och då blir valet av sida naturligt.

”Wolves” hittade tillbaka rätt senast och stod för en praktinsats mot Chelsea. Anfallsspelet var effektivt. Försvarsditot uppoffrande och imponerande.

Här pekar också Newcastles formkurva i motsatt riktning, nedåt. Över hela året har de varit en besvikelse och även om det blev ett kryss borta mot Everton senast – med stort flyt, ska nämnas – så kan sviterna från den så brutala 0-3-knocken från West Ham alltjämt i.

Viss skadeproblematik stör också ”The Magpies”, som har Karl Darlow, Paul Dummett, Isaac Hayden och eventuellt Kenedy indisponibla med skador. Även – framförallt? – Fabian Schär, avstängd, missar matchen. Enda frånvarande spelaren för bortalaget rapporteras vara Jonny.

Undertecknad värderar ”Wolves” som ett klart mer helgjutet lag och komna från en så pass imponerande insats, ser vi värde i att lämna förtroendet i deras händer som knappa oddsfavoriter.

Wolverhampton +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – spelas till 1,88x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Wolverhampton +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:00, söndag 9/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.