Speltips Atalanta Lazio 24 juni 2020

Speltips inför Atalanta – Lazio 17/12: Givet spel i toppmötet

Ett superspännande Serie A-möte öppnar veckan – mellan två Europajagande lag i Atalanta mot Lazio. Gästerna må vara i lite halvdan form, men ska trots allt ses med bra chanser i matchen.

Annons:

Racet om Europaplatserna och specifikt fjärdeplatsen, den sista som leder till Champions League, har potential att bli fruktansvärt spännande i Serie A. SS Lazio är för närvarande femma och jagar AC Milan hack i häl, med ynka pinnen som skiljer dem åt. Utöver det finns flera hot underifrån, såsom Atalanta.

Lite smått på efterkälken har de kommit, Atalanta – och det vara lite av en chock om de kunde hamna i det absoluta toppskiktet av tabellen. Men chansen ska väl inte viftas undan helt och hållet? Framförallt inte för Europa League-biljetterna. Under året missades också kvalet just dit, i ett knappt dubbelmöte mot Köpenhamn.

Så – ett toppmöte… 20:30 beräknas avsparken tas och matchen visas bäst i streamingtjänsten Strive.

Atalanta imponerar särskilt på deras höjder och har visat prov på stor offensiv potens. Men stabiliteten saknas och det har stannat upp dem i jakten på de högre placeringarna. Innan 3-1-vinsten borta över Udinese senast, hade två matcher efter varandra förlorats – mot Napoli och Empoli.

Överdrivet favoritskap

Favoriter presenteras Atalanta som – det är helt rätt; stärkta av hemmaplansfördelen och mot ett Lazio som inte vunnit på sex matcher – men kanske har de blivit lite väl stora?

Vad som ska nämnas är att matchraden kan ses som lite överdrivet dyster vid första anblick. Exempelvis har de två senaste förlusterna båda kommit i Europa League, varav ena av dessa var en helt betydelselös historia då slutspelet redan var klappat och klart.

I Serie A? En del tapp, absolut, men också fem raka utan torsk. Det är trots allt stärkande besked för Lazio, som truppsituationen också lättats upp för. Lucas Leiva väntas få speltid här och det enda avbräcket är på Adam Marusic.

Vi värderar Lazio som den snäppet bättre parten än Atalanta, vilket också tabellsituationen understryker. Känslan är att det kan sluta lite hur som helst och då är det skrällspelen som lockar oss främst.

Speltipset blir Lazio +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till oddset 1,78 hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto, 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Lazio +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:30, måndag 17/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.