Speltips inför Bologna – AC Milan 18/12: 3,25-taggare…

Spelbloggare Publicerat: 18 December 2018

Botten möter toppen i Serie A – Bologna och AC Milan. Spelbloggare har analyserat matchen på djupet och presenterar ett speltips till en bra bit över trippla insatsen. Ryggar ni?

Annons:

Tredjejumbon mot fyran. Ena sidan kommer att slåss med näbbar och klor för ett nytt kontrakt, den andra för att ta klivet ut på den största Europascenen, även kallad Champions League. Vitt skilda förutsättningar, mål- och kravbilder – men precis lika betydelsefulla pinnar i potten…

Filippo Inzaghi – ja ni vet, den före detta superstrikern – har inte fått ut vad han velat av sin tränarsejour i Bologna, som står på blott 11 inspelade pinnar på 15 matcher och med det hittas under strecket. Konkurrenterna närmast runtom har dock spelat matchen mer och en trea för kvällens värdskap skulle betyda att de tar klivet upp på säker mark.

En liten extra touch får matchen eftersom nämnde Inzaghi var en av Milans största spelare och att han dessutom tränade dem under nästan ett års tid och dessförinnan hade förtroendet för U19-herrarna.

I årets Serie A har Milan över det stora hela imponerat; är placerade på fjärdeplatsen och håller, eventuellt, på att återfå viss status i den inhemska fotbollens värld.

Ute i Europa kommer de dock från den värsta möjliga käftsmällen förra veckan. Olympiakos besöktes – i en match de hade kunnat torska med uddamålet och ändå säkra en slutspelsplats – men förlustsiffrorna skrevs 1-3 och därmed var det äventyret över. Hurdan blir reaktionen på detta? Besvikelsen är såklart enorm.

Milan – hurdan blir reaktionen på EL-fiaskot?

Det är bara att titta på tabellen; med 15 matcher spelade vardera, har Milan spelat ihop bra mycket mer än Bolognas dubbla skörd. Givetvis råder klara skillnader, men här kan vi inte sluta leka med tanken att en storskräll kan lura runt hörnet.

Hemma på Stadio Renato Dall’Ara har Bologna varit relativt lyckosamma under året och i raden av matcher hittas bland annat en 2-0-vinst över Roma. Före den bittra 1-2-torsken borta mot Empoli senast, hade Crotone värjts undan med tre mål mot noll i Coppa Italia. Finns vissa tendenser åt det positiva.

Risken är att Milan kan bryta ihop lite smått av fiaskot i Europa League och att det kan ta en eller ett par matcher att slicka såren från det. Litar inte alls på dem just nu, med detta i åtanke.

Och dessutom har Milan en brutal skadelista; prydd av Ivan Strinic, Mattia Caldara, Lucas Biglia, Giacamo Bonaventura och eventuellt Mateo Musacchio, Alessio Romagnoli samt Fabio Borini.

Något jämnare bör oddsen vara, anser vi. Därför spelas Bologna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort till hela 3,25 gånger pengarna.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Bologna draw no bet
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 20:30, tisdag 18/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.