5 oktober 2019 Genoa Milan Speltips

Speltips inför Genoa – SPAL 9/12: Ångestladdat bottenmöte

En ångestladdad – men där vinsten kan bli så stor – bottenmatch spelas mellan Genoa och SPAL under söndagen i Serie A och från den blir det en position på målmarknaden som uppenbart investeringsobjekt.

Annons:

Både Genoa och SPAL må hittas ovanför seriens bottentrio, fyra respektive fem pinnars avstånd, mer specifikt, men står med det som två av de klubbar som har en överhängande risk att degraderas från finrummet.

Tydligaste ångestfaktorerna är dock formen som såväl Genoa som SPAL kommer till spel med. Om vi enbart räknar in seriespelet har de förstnämnda radat upp åtta matcher utan att ha vunnit och SPAL, som också förlorat 7/10 senaste matcherna, fem stycken till antalet.

Man kan också vrida och vända på det hela och se det som en möjlighetens match – mot en formmässigt jämlik motståndare och en match där en trea skulle innebära ett rejält avstamp från den absoluta botten.

Det klara favoritskapet inför matchen får Genoa bära, också med all rätt. Under deras vinstfria radda av matcher har de stått för ett par bättre prestationer i svåra matcher, spelarmaterialet är bättre och hemmaplansfördelen väger förstås tungt. Oddsen 2,02-3,40-4,20.

Statistiken talar sitt klara språk

Men det är faktiskt inte på Genoa som det stora spelvärdet hittas, utan snarare på målmarknaden. Detta eftersom båda parter har stora defensiva bekymmer.

För Genoa har fem av deras sex senaste matcher innehållit minst tre baljor, allt som oftast med mål åt båda håll likväl, medan statistiken för SPAL är fyra av de fem samt sex av deras åtta senaste. Gästerna kommer exempelvis från en fantastiskt underhållande match av liknande karaktär med denna, 2-2 mot bottenkonkurrenten Empoli.

Vi har dessutom svårt att se åtminstone Genoa se värde i att bevaka resultat, exempelvis 1-1 en bit inåt i matchen, och istället värderar viljan att vinna som större att förlora. Vågar riskera en del?

Gästande SPAL har en tredjedel av deras trebackslinje, Thiago Cionek, avstängd efter att ha fått syna det röda kortet förra veckan. Genoa har Daniel Bessa och Romulo avstängda samt Nicolás Spolli skadad.

2,12 gånger pengarna för överspelet på 2,5-målslinan är väl värt en peng. Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 50% extra upp till 2 000 kr freebet!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, söndag 9/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.