Speltips inför Juventus – Roma 22/12: Inget snack om saken, va?

Spelbloggare Publicerat: 22 December 2018

Ett italienskt storklubbsmöte och med allt vad det innebär väntar under lördagskvällen, på Allianz Stadium – mellan serieledande Juventus och ett svajigt AS Roma. Här är favoritspelet solklart.

Annons:

Förlusten borta mot schweiziska Young Boys i Champions League, där slutspelet också redan var klart, var bara en prick i protokollet och tillbaka på vinnarspåret kom Juventus direkt i derbymatchen mot Torino, även det på bortaplan. Cristiano Ronaldo – vem annars? – smällde in matchens enda balja från straffpunkten i den 70:e minuten.

Det kommer inte vara det minsta snack om saken i Serie A: den åttonde raka scudetton kommer spelas hem. På 16 matcher är facit 15-1-0 och det visar på den enorma dominansen som råder. De höjder liksom den stabilitet som Juventus har. Stora utmaningen blir istället nämnda – Champions League.

På serieledarnas skadelista hittas Juan Cuadrado, Andrea Barzagli samt João Cancelo. Ingenting nytt på tapeten.

Större bekymmer har Roma, som innan den mindre betryggande 3-2-segern hemma över Genoa förra veckan hade en vinstfri svit om fem matcher. Det hela kan dock fortfarande räddas upp. Avståndet till topp fyra-platserna i serien är fortfarande försvinnande litet trots den sjundeplats som innehas och inom kort väntar CL-slutspel.

Facit: vunnit åtta raka identiska möten

Roma håller på att sjabbla till det helt. Vad är det som händer? De har inte nått normal, eller önskad, standard på flera veckors tid och det var med flyt som man kunde vända och vinna över bottengänget Genoa – den första trean på fem matcher.

Inte minst den defensiva strukturen faller samman totalt. Målen släpps in på löpande band, även mot mindre namnstarkt motstånd. Det håller kanske mot Genoa, att svaja bakåt, men mot Juventus är det helt andra bullar.

Här har gästerna dessutom fyra färgstarka pjäser i riskzonen att missa matchen: Edin Dzeko, Stephan El Shaarawy, Daniele De Rossi samt Lorenzo Pellegrini. Stora namn.

Juventus trummar bara på; vinner, vinner och vinner. 15 av årets 16 seriematcher är vunna och särskilt på Allianz Stadium ska det extremt mycket till för att de ska tappa – oavsett motstånd. Faktum är att ”Den gamla damen” vunnit de åtta senaste identiska mötena med detta.

Unibet ställer ut oddset 1,70 för Juventus -1,0 mål (asian handicap) – ett spel som innebär insatsen tillbaka om de ”bara” vinner med uddamålet – och det måste tas. En no-brainer!

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, lördag 22/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.