Speltips inför Aberdeen – Burnley 26/7: 1X2-tecken hämtas

Spelbloggare Publicerat: 26 July 2018

Skotska Aberdeen har fått en tuff lott i Europa League-kvalet i form av ett av förra årets Premier League-utropstecken, Burnley. Kort och enkelt: här ska klasskillnad råda – och rejäl sådan.

Annons:

Aberdeen – den ständiga tvåan i den skotska klubbfotbollen, som Celtic dominerar fullt ut. Fyra år på raken har de korats som silvermedaljörer och försvinnande lite talar för att de skulle kunna knappa in där.

Kanske kan de istället skaka om Europa här och nu? Med färre matcher i kvalet finns alltid chansen att skrälla och kanske nå till turneringen. En mycket värre lott kunde de dock inte få här, i deras första runda och den andra i hela kvalet – Burnley.

Burnley var en stor kassako för oss på Spelbloggare under fjolåret. Redan inför Premier League presenterade vi dem med stor potential att skrälla, medan andra menade att de hörde hemma i botten. Facit? En fantastisk sjundeplats och därmed Europaspel – för första gången på 51 år.

Grunden i truppen är fortsatt solid, det tycker vi. Bredden är det lite mer sisådär om. Överdrivet mycket spets finns det inte heller. Tränaren Sean Dyche står inför en tuff uppgift att försöka vidarehålla samma eller ens en liknande standard när PL-premiären väntar om cirka två veckors tid.

Lite talande för Burnley, när de saknar de ekonomiska musklerna eller statusen som andra klubbar i landet har, är att de inte fått klart med ett enda nyförvärv under sommaren. När – om – ska det hända saker?

Burnley – klart tyngre

Det hade kanske ha varit på sin plats för Burnley att spetsa till truppen lite smått, men inför det här dubbelmötet borde det inte vara någon typ av tunga på vågen att fallet inte blivit som sådant.

Skotsk fotboll imponerar inte. Dessutom är Aberdeen inte ens i närheten av samma standard som dominanten Celtic och för att få en specifik jämförelse, relevant ur svensk synvinkel, skulle de sannolikt ha en hel del problem i en serie som Allsvenskan.

Bortamöten är alltid lite speciella i Europa, inte minst när det handlar om den första matchen av två, men över 90 minuter tror vi ändå att klasskillnaden ska vara så pass betydande att Burnley står som vinnare.

1,80 x insatsen är fullt acceptabelt för den raka tvåan. Ohmbet är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 26/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.