22 november 2018 AFC Eskilstuna Brommapojkarna Speltips

Speltips inför AFC Eskilstuna – Brommapojkarna 22/11: Allsvenskt kvalspel

AFC Eskilstuna eller Brommapojkarna – vilken klubb får spela allsvenskt 2019? Dubbelmötet öppnas på Tunavallen, varifrån vi tar sida och presenterar er ett starkt speltips och allt inför vad som komma skall.

Annons:

Det är nästan häpnadsväckande att AFC Eskilstuna inte plockade en av de två direktplatserna upp till Allsvenskan – med tanke på att blott två, minst till antalet i hela Superettan, av 30 matcher förlorats och så lite som 16 mål släpptes in på dessa. Ramstark defensiv.

Vad som satt stopp för AFC, som bekant trillade ur Allsvenskan inför spelåret, är oförmågan att dra det längsta strået i tajta matcher; hela 15 stycken har slutat oavgjorda. Absolut klart flest av alla. Hälften av alla.

Att Brommapojkarna skulle få bekymmer i Allsvenskan kom knappast som en chock och att ha kommit undan med en kvalplats och hålla nästjumbon Dalkurd på avstånd är en vinst i det stora hela. Detta trots att minusmålskillnaden landade i makalösa 39 mål – bara ett från jumbon Trelleborg.

I de två avslutande matcherna fick BP det lyft som innebar att det blev denna kvalplats – vinster över Elfsborg samt nämnda Trelleborg. God form de kliver in med till det här dubbelmötet, med andra ord.

Plusspel på AFC

Över 180 minuter är Brommapojkarna att betrakta som favoriter. Där är vi helt på samma sida med oddssättarna. Absolut. Men över dessa 90, på Tunavallen? Desto mer tveksamt. Mer femtio-femtio.

AFC Eskilstuna är extremt svåra att handskas med, förlorade bara två av 30 Superettanmatcher, och har allt som allt inte torskat sedan mitten av sommaren, på 18 matcher. Försvarsspelet är extremt väloljat – så varför ändra på ett vinnande koncept? Ser inte att AFC skulle köra helt full fart framåt.

Samtidigt är Brommapojkarna väl medvetna om allt detta och på bortaplan, när hemmaditot återstår, väntar vi oss att de kommer till spel med en lite tillbakalutad approach. Säkra före det osäkra. Långtifrån nödvändigt att jaga segern.

+0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om det slutar oavgjort – tas på AFC Eskilstuna till finfina 1,79 gånger pengarna hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få 100% vinstboost upp till 5 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1.79 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.