Speltips inför AFC Eskilstuna – Halmstad 5/8: Ingen höjdare till toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 5 August 2018

Tre raka 0-0-matcher – blir det ännu en målsnål historia när AFC Eskilstuna är i farten? Härnäst väntar toppmöte mot Halmstad BK på Tunavallen. Här tvekar vi inte en sekund på vart spelvärdet hittas.

Annons:

Den allsvenska jakten fortsätter och intensifieras i Superettan. Flera klubbar är inkluderade i den, varav AFC Eskilstuna och Halmstad är två av de främsta.

Mer bestämt: HBK hittas på tredje- och kvalplatsen. AFC Eskilstuna är på platsen precis under dem. Skillnaden? Ynka tre pinnar. Eftersom de senare nämnda har bättre målskillnad, skulle lagen också byta plats i tabellen vid händelse av en hemmavinst.

En sådan ser också bookiesarna som sannolik. 1X2-oddsen står, i skrivandets stund, lördag kväll, i 1,91-3,60-4,50. Gör de kanske för stora skillnader av det hela? Halmstad är, som nämnt, trots allt före i tabellen.

Som en motvikt till det kan AFC:s hemmastyrka lyftas upp. Av åtta matcher i årets Superettan har inte en enda förlorats, fyra vunnits och fyra slutat oavgjorda. Visar på en enorm stabilitet. Att komma till Tunavallen är alltid en extremt tuff uppgift för motståndarna i serien.

Annars återstartade Halmstad serien efter uppehållet med att vinna med två mål mot ett när Degerfors kom på besök till Örjans Vall. Av största betydelse efter att ha avslutat våren lite sisådär. Tillbaka på rätt spår nu?

Galna statistiken: tre raka 0-0-matcher!

Man kan omöjligen inte imponeras över hur väl AFC fått ihop deras organisation och försvarsspelet specifikt. Det är bara att avläsa statistiken: sju (!) insläppta mål på 16 matcher. Det är färre än hälften av det lag som släppt in näst minst i Superettan.

Halmstad är för den delen hyfsat stabila även de – i klassisk HBK-anda. Mål har det blivit en hel del av på sistone, men framöver borde det hela jämnas ut. Knappast det typ av lag som brukar spela den mest frejdiga fotbollen.

På bortaplan, mot en toppkonkurrent, kan HBK även tänkas kliva ut med en tillbakalutad approach: hellre dra ner än upp tempot.

Och AFC? De har tre raka 0-0-matcher! Så bortsett från den fantastiska defensiven, har man även problem framåt i banan.

1,87 x insatsen för underspelet på 2,5-målslinan? Det köper vi omedelbums!

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 17:30, söndag 5/8
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.