Speltips AIK IFK Norrköping 17 juni 2020

Speltips inför AIK – BK Häcken 1/9: Formstarkt möter formstarkt

Två av Allsvenskans formstarkaste lag i serieledande AIK och Europajagande BK Häcken gör upp på Friends Arena och trots massiv respekt för solnaiternas stabilitet, kan vi inte hålla oss borta från att investera ett par skrällpolletter.

Annons:

Vilken match som väntar! En allsvensk höjdare utan dess like, med två lag i absolut toppslag.

Vecka ut och vecka in fortsätter AIK vinna matcher och stärka deras position som serieledare: sju raka matcher är vunna och faktum är att inte en enda av årets 19 matcher har förlorats. Det är uppseendeväckande statistik, som visar på den enorma stabiliteten hos solnaiterna.

Men trots detta dunderfacit, är AIK inte i fara. Det är till och med så pass att lokalrivalen Hammarby bara är två pinnar hack i häl och vissa hot finns det även under dem, om än inte alls lika betydande. Hård konkurrens när Lennart Johanssons pokal ser ut att hamna i huvudstaden.

Häcken har haft usla perioder. De har haft fantastiska sådana. Lite för svajigt för att på allvar ta position i toppstriden – men ännu är det inte försent. Nu är fyra raka allsvenska matcher vunna, senast med tennissiffrorna 6-0 över Brommapojkarna, och med det har göteborgarna klivit upp på plats nummer sex. Europa är inom räckhåll.

Häckens facit: 15-1 på de fyra senaste matcherna

Kommer AIK:s förlustnolla spräckas? 19 matcher är den fortfarande intakt. 13 vunna och sex kryss. Addera också på det att blott 11 mål är insläppta på denna uppsjö av matcher. Galen stabilitet.

Men om vi tittar på de tre senaste matcherna för solnaiterna, har alla spelats mot bottenmotstånd i form av Trelleborg, Brommapojkarna och Elfsborg. Relativt knappa vinster i dessa, ska nämnas.

Nu väntar ett helt annat motstånd – ett av seriens formstarkaste. Häcken har vunnit fyra matcher efter varandra och målskillnaden i dessa är makalösa 15-1. Däri hittas en 5-0-kross av Djurgården, bland annat.

Vi lutar åt att Häcken kommer kunna streta emot väl och ser matchen som relativt öppen. Långtifrån befogat att AIK:s favoritskap ska vara så pass tydligt som spelbolagen vill antyda och understryker med deras nedplitade siffror.

En minusfaktor för Häcken är att Nasiru Mohammed, som åkte på en skada i 6-0-krossen av Brommapojkarna senast, missar matchen. Annars? Bara positivt!

Häcken spelas med +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – till fullt acceptabla 1,61 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Häcken +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 1/9
TV:  Uppdateras.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.