Speltips inför AIK – Djurgården 18/3: Tvillingderby och cupfinal i potten

Spelbloggare Publicerat: 18 March 2018

Sveriges största fotbollsderby. I potten: en finalplats i Svenska Cupen. AIK mot Djurgården på Nationalarenan i Solna! Det här får ni inte missa. Allt inför matchen, de bästa oddsen – och, som alltid, ett speltips är presenterat från oss på Spelbloggare.

Vilken match som väntar! Tvillingderbyt mellan AIK och Djurgårdens IF. Lagen gör upp i Svenska Cupens semifinal och vinnaren kommer ställas mot Malmö FF eller Östersund i finalen. Observera att det här speltipset är skrivet och publicerat innan den matchen spelats.

AIK har rustat upp oerhört i jakten på nya titlar och en lyckad sejour i Europa. En handfull klassnamn har hämtats in – Nabil Bahoui är ett av dessa och Enoch Adu ett annat – och konkurrensen ser stenhård ut.

Det finns dock frågetecken i truppen, inte minst bland de som värvats. Stora sådana. Flera av dem kommer från spel i Europa och där haft problem att få speltid. Hur står det till med formen? Det kan ta tid innan allt faller på sin plats.

Och därutöver klubbikonen Nils-Eric Johansson tvingats avsluta karriären till följd av hjärtproblem. Jesper Nyholm, som bröt benet i cupkvartsfinalen mot Örebro SK, kommer dessutom vara indisponibel en lång tid framöver.

Intressant ser det även ut i Djurgården, som väntar Europa League-kval och är en mindre titelaspirant, men mycket fokus har varit på spelarförlusterna av bland andra Kim Källström, Magnus Eriksson och Elliot Käck. De två förstnämnda namnen väger tyngst. Från vilka ska målpassarna och målen komma?

Offensiv impotens

Som alltid är det där derbyspöket i strålkastarljuset för DIF. De har inte vunnit ett enda Stockholmsderby sedan 2011, varken mot AIK eller Hammarby, och mot solnaiterna har 12 inbördes matcher avverkats sedan dess.

Men hur lockande är oddsen på AIK såhär inför matchen? Inte speciellt. Det finns klart fler faktorer att ta hänsyn till, bland annat att Djurgården både vunnit och hållit nollan i alla fyra cupmatcher. Kvartsfinalen mot den väntade toppkonkurrenten BK Häcken vann de med ett mål mot noll.

Orosmolnet i DIF är offensiven. En klassanfallare har de ännu inte lyckats landa och det ser tunt ut på spetspositionen. Tino Kadewere har förvisso stått för tre baljor på de fyra cupmatcherna, men imponerar inte i spelet och saknar de stora strikeregenskaperna. Aliou Badji har fysiken samt potentialen, men är inte riktigt där ännu.

Defensivt, hittills, närmast prickfritt. Framåt – problem!

AIK har varit inblandade i fler målrika matcher, men också mött helt andra typer av motstånd än Djurgården. Uteslutande vinster har det blivit, absolut, men maskineriet har inte snurrat på helt friktionsfritt. Finns mer att önska.

Insatsen i kvartsfinalen mot ÖSK kontrollerades däremot väl, vilket kan förklaras i att man hade en man mer på planen i över timmens spel, och vinstsiffrorna skrevs 2-0. Kändes lite uddlöst.

Ja, luktar det inte målsnålt här?

Under 2,5 mål tas till 1,75x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 18:15, söndag 18/3
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: