Speltips inför AIK – Kalmar 29/7: Fokus på annat håll

Spelbloggare Publicerat: 29 July 2018

Det är en på flera sätt oviss match som väntar mellan AIK och Kalmar i Allsvenskan. En sak tycker vi dock är uppenbart: att solnaiterna fått alldeles för stort förtroende av oddssättarna. Tufft kan det bli…

Annons:

Guldfavoriten, i alla fall numera, AIK fortsatt toppar den allsvenska tabellen utan att, efter 15 matcher, förlorat vid ett enda tillfälle. Nio matcher har de vunnit. Sex har slutat lika.

Skrivet i sten är emellertid ingenting just nu; både Hammarby och IFK Norrköping är, båda med matchen mindre spelad, varsin trea bakom samt att lag som Djurgården och Östersund knappar in likväl.

Ett rejält getingbo kan det alltså komma att bli i titelstriden. Gäller för AIK är att fortsätta trumma på, vinna matcher och hålla konkurrenterna på avstånd. En vecka eller två dit med sämre resultat och situationen kan vara en helt annan.

Svåra att slå är AIK, det är uppenbart, men faktum är att de kommer från en torsk i Europa League: med 0-1 borta mot danska Nordsjälland – ett ungt och talangfullt lag utan någon större erfarenhet. Nu ska alltså skutan försöka vändas på hemma. Lyckas man? Svaret får vi i mitten av nästa vecka.

Vissa menade att Kalmar FF hade potentialen att faktiskt beblandas i en medaljstrid i samband med den allsvenska omstarten, när IFK Göteborg städades av med 3-1 – på bortaplan.

Men lika snabbt som det kom upp på agendan, lika snabbt åkte det av densamma. Två raka matcher, båda på hemmaplan, är nu förlorade. I dessa har DIF samt GIF Sundsvall stått för motstånden.

Bra handikapplina

Ett AIK som inte förlorat i Allsvenskan, som intensivt jagar titeln – mot ett Kalmar FF som stått för två raka plattmatcher, vilka också förlorats. Dessutom har smålänningarna tappat Melker Hallberg och det är knappast fakta som stärker dem.

Detta till trots – visst har AIK fått axla ett för stort favoritskap?

Anledningen: att det här är en match där AIK kan behöva omprioritera. I och med förlusten mot Nordsjälland senast, växer betydelsen av returen så det knakar. Här kan det bli på tal om rotation, att spara trötta ben och en del byten. Förutom det också kanske visst felfokus.

Det ska också nämnas att de matcher som AIK ofta vinner, tas ofta tack vare ett starkt försvarsspel och hur effektiva man är när man leder. Räknar med att de försöker slå ner på takten vid en 1-0-balja här.

KFF har mycket att arbeta med och står inför en svår uppgift, men kan absolut göra match av det här.

Speltipset blir Kalmar +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – till 1,70x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Kalmar FF +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, söndag 29/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.