26 augusti 2018 AIK Trelleborg Speltips

Speltips inför AIK – Trelleborg 26/8: “Tagits till dess spets”

Toppen mot botten. Serieledande AIK mot jumbon Trelleborg. Det står på söndagens schema i Allsvenskan. Solnaiterna är såklart storfavoriter inför matchen, men har det tagits till dess spets, undrar vi?

Annons:

Blir det att hälsa tack och adjö till Allsvenskan direkt för Trelleborg? Nykomlingen har tappat allt som kan liknas med stil; förlorat fem raka allsvenska matcher och plockat så lite som en pinne på de åtta senaste. Med det har de hittat ner till jumboplatsen och till såväl kvalplatsen som säker mark är avståndet på fyra pinnhål.

I veckan blev det också klart att TFF inte kommer medverka i nästa upplaga av Svenska Cupen. Detta efter att ha skickats ut av Hässleholms IF, huserandes i botten av Division 2 Östra Götaland. 2-2 stod det på tavlan när 90 minuter var summerade och den påföljande förlängningen förlorades med noll mål mot ett.

Desto positivare är det runtom och i AIK, som toppar serien strax före 08-rivalen Hammarby. Sex raka matcher i serien har landat i fullpottare och inte en enda av de 18 spelade matcherna har förlorats: 12 vunna och sex kryss. Utöver det är det mest uppseendeväckande att blott 11 mål släppts in – klart minst av alla i serien.

Även AIK spelade Svenska Cupen-kval i veckan och vann då med stabila 2-0 över Sandviken, som spelar i Norrettan. Ett dyrköpt avancemang blev det dock, då Enoch Kofi Adu fick kliva ut från planen skadad och risken är att han blir borta en längre tid framöver. Hur skulle solnaiterna hantera ett sådant scenario?

TFF:s bortafacit: endast 2/9 bortamatcher över 3,5 mål

Mycket ska till för att AIK skulle tappa mot jumbon Trelleborg, som helt och hållet saknar självförtroende och form. Lika lätt som spelbolagen vill ge sken av är det däremot inte säkert att de får.

AIK leder mycket på deras defensiva stabilitet. Hur smarta och effektiva de är i samband med ledningar. Ganska sällan skjuter dock siffrorna upp i höjden och ser vi till de tre senaste allsvenska matcherna, alla vinster, har nollan hållits i samtliga samtidigt som matcherna klivit under 2,5-målslinan.

Med mittfältsankaret Adu borta finns det kanske en risk att det börjar gunga till något hos AIK, men i en match av denna karaktär borde det påverka försvinnande lite. De stora proven kommer senare framöver.

TFF läcker som ett såll bakåt och framåt händer alldeles för lite. Ingenting fungerar helt enkelt just nu. Men här ska försvarsmuren upp och helt enkelt för AIK blir det kanske inte att få hål på den.

Faktum är att bara två av Trelleborgs nio bortamatcher i årets Allsvenskan innehållit fler än tre mål.

Efter 90 minuter står AIK mest sannolikt som vinnare, men det skulle mycket väl kunna vara med siffror som 1- eller 2-0.

Vi spelar under 3,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt tre mål – till 1,72x hos Paf.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 17:30, söndag 26/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.