Speltips inför Ajaccio – Toulouse 23/5: Livsviktigt kval

Spelbloggare Publicerat: 22 May 2018

Det är med stora avbräck som Ajaccio kommer in till kvalmötet mot Toulouse, där en plats i det franska finrummet är i potten. Spelbolagen har det svårt att komma överens inför match nummer ett – något vi vill utnyttja.

Med minsta möjliga marginal, via en av årets matcher, är det som Ajaccio, som landade på tredjeplatsen i Ligue 2, nått hit.

Kvalmatcherna mot Le Havre var två stökiga sådana och det avslutande stack verkligen ut. Från match ett stod det 2-2 på tavlan och det andra slutade även det oavgjort, vilket krävde övertid, där inte färre än fyra spelare visades ut, och Ajaccio så sent som i den femte stopptidsminuten av den andra förlängningshalvan kunde kvittera till siffrorna 2-2.

Straffar fick bli det som skulle skilja dem åt och den matchen vann Ajaccio med 5-3. Snacka om att komma undan med blotta förskräckelsen…

Men nu väntar alltså ytterligare ett hinder innan en eventuell uppflyttning till det franska finrummet kan säkras – Toulouse över 180 minuter.

Toulouse svek stort i årets seriespel och landade till sist på platsen som tredjejumbo, vilket innebär att kontraktet nu är i stor fara. Här och nu är de dock betraktade som favoriter i dubbelmötet och även i matchen av vissa bookies, medan andra ser det tvärtom.

Utnyttjar Interwettens utstick

Kvalmatcher av den här karaktären är svårtippade. Det handlar trots allt om två lag som huserat i olika divisioner, den ena bättre, men i botten, och den andra i toppen av den sämre.

Men tittar vi spelare för spelare ska Toulouse vara snäppet bättre, även om mycket oväntat kan hända på så lite som 180 minuter. Gillar deras chanser såväl här som i dubbelmötet som helhet.

Att de dessutom fick avsluta seriespelet med en vinst – 2-1 över Guingamp – kan ha stärkt upp självförtroendet något. Viktigt!

Något som också spelar en viktig roll i det hela är att Ajaccio fick två spelare utvisade i den kvalmatchen före, mot Le Havre – Joris Sainati samt Mathieu Coutadeur. Båda spelare har varit ordinarie under hela spelåret och är huvudpjäser för laget. Blytunga avbräck, inte minst när så mycket är på spel.

Interwetten sticker ut nästan på oddsfronten och det vill vi utnyttja innan en förmodad justering från deras sida. Den raka tvåan spelas därför till 2,80 gånger pengarna.

  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Toulouse vinner, rak tvåa
Odds: 2,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/5
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.