Speltips inför Alavés – Formentera 10/1: Öppna dörrar

Spelbloggare Publicerat: 10 January 2018

Formentera, som till vardags huserar i den spanska tredjedivisionen, måste slå till med någonting alldeles extra för att vända på steken mot Alavés i Copa del Rey-åttondelsfinalens returmöte. Talar för en öppen matchbild?

Formentera – Alavés: 1-3.

Där är vi när detta dubbelmöte nått halvtidspausen. Direkt förvånande är det inte, såklart, då två divisioner skiljer klubbarna åt. Däremot höjdes skrällvarningsfingret upp efter att Formentera skickat ut Athletic Bilbao ur cupens senaste runda.

Helt borta var de inte heller i match nummer ett. 1-1 stod det på tavlan fram till det återstod 25 minuter och under slutspurten kom den stora käftsmällen som betydde 1-3. Avgjort? Så stora växlar ska kanske inte dras ännu. Större under har skett.

Men det är omöjligt att bortse från Alavés favoritskap. Det ska nämnas. Den raka ettan står exempelvis i 1,40 x insatsen som bäst. Talande? Ja. Ändå – en överdrift? Ja!

Talar för en skräll är att Alavés måste rotera, liksom senast. Matchandet är tätt och det är fullt fokus på överlevnad i Primera División, där de är tredjejumbo och därmed på en av nedflyttningsplatserna. Formentera sitter hyfsat bekvämt till i Segunda B, i mittenskiktet av tabellen – om än inte helt utan chans på topp- eller risk på bottenplatserna.

Formentera måste framåt

När dessa 120 minuter är summerade är det med största säkerhet Alavés som kommer avancera vidare. Men blir det utan att behöva svettas helt? Det tror inte vi.

Som nämnt; stor rotation är att vänta – och Formentera har visat att de kan skrälla, som mot Athletic Bilbao. Gästerna kommer behöva kliva på framåt från start, då de måste få in minst tre baljor, och det kan öppna upp för en underhållande, fartfylld och i sin tur målrik historia.

Så, varför skulle vi inte kunna få se mål åt båda håll? Spelbolagen, vilket kan förklaras i hur Formentera underskattas, eller Alavés överskattas. Det kan man värdera lite hur man vill.

2,38 gånger pengarna för BLGM-spelet är helt klart värt att testa. William Hill med det just nu bästa oddset.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:30, onsdag 10/1
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: