Speltips inför Amiens – PSG 10/1: Ingen minnesvärd historia

Spelbloggare Publicerat: 10 January 2018

De tre avslutande kvartsfinalerna i franska Ligacupen väntar under onsdagskvällen. Ena av dessa spelas mellan lilla Amiens SC och jätten Paris Saint-Germain. Målsnålt eller målrikt? Vi tar sida!

Rotation och oerhört loj inställning bäddade för en 0-6-förlust för Amiens senast. Detta i bortamatchen mot Sochaux, som spelar i andradivisionen, i franska cupen, inte att förväxla med Ligacupen.

Men det är klart att fokus var helt och hållet här; kvartsfinal och hemmamatch mot PSG. Stort! De konkurrenter som hittills skickats ut är Troyes samt Tours. Vitt skild nivå nu, förstås.

Bortom det här är det fullt fokus på överlevnad i Ligue 1 för Amiens. Förvisso är de placerade som nummer 13, men ändock bara två pinnar ner till kvalplatsen neråt i seriesystemet. Snacka om att det är öppet nere i botten…

PSG-storyn kan dras om, och om, och om igen… Miljardsatsningarna inför spelåret har slagit ut väl och klubben är åter total dominant av den franska klubbfotbollen. Serietiteln kan mer eller mindre redan nu slås fast vara klar. Med det här spelarmaterialet ska konkurrenterna inte ha minsta chans.

Låt oss bara titta på topptrion; Edison Cavani, Neymar och Kylian Mbappé… Där finns det krut.

Annars lever PSG kvar i båda de inhemska cuperna samt är klara för, samt en av favoriterna i Champions League-slutspelet. Kan det bli fyra titlar?

Amiens inte oävna defensivt

Vi väntar oss stor rotation från PSG. Det är mindre än en halv vecka sedan krossen av Rennais och tanken är sannolikt att både Neymar och Mbappé, som spelade hela matchen, samt stod för två mål vardera, kommer vilas. Edison Cavani spela.

Oavsett talar det för en uddlösare offensiv från PSG. Då blir den brutala målstatistiken de senaste veckorna av mindre relevans.

Amiens har också ett hyfsat försvarsspel, i relativa mått är det mycket bra, och tillsammans med Caen har de släppt in minst antal mål av alla under topp åtta i serietabellen.

Nu är dessvärre, för deras del, offensiven oerhört avtrubbad och det har inte blivit mål framåt på tre matcher på raken.

Innan 0-6-förlusten senast, i en match med kraftig rotation, hade inte en enda av årets matcher, 21 stycken mer specifikt, för Amiens innehållit fler än tre baljor. Bland annat föll de ”bara” med 0-2 borta mot just PSG.

0-2/3?

Någon vidare minnesvärd historia tror vi inte på ur ren underhållningssynpunkt. Under 3,5 mål blir därför speltipset till 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, onsdag 10/1
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: