30 juli 2019 Basel PSV Speltips

Speltips inför Apollon – Basel 30/8: Fel favorit

Har oddssättarna ställt ut fel favorit inför returmötet mellan Apollon och Basel? Det menar vi bestämt! Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni hos oss på Spelbloggare.

Annons:

Ut ur Champions League-kvalet med buller och brak via en förkrossande 1-5-förlust mot PAOK, från Grekland, över två möten och schweiziska Basel har fått ladda om i kvalet mot Europa League. Det inleddes med att städa av Vitesse med 2-0 och nu har de 3-2 att spela på mot just Apollon.

En 3-2-ledning från hemmaplan är emellertid inte de säkraste av siffror; vinst med uddamålet och två insläppta bortamål.

Men ännu värre hade situationen faktiskt kunnat vara. Basel kvitterade matchen till 2-2 med drygt 20 minuters speltid kvar och den struten som trots allt sätter dem i förarsätet kom så sent som i den 84:e minuten.

Cypriotiska Apollon har passerat litauiska Stumbras, bosniska Zeljeznicar och vitryska Dinamo Brest hittills i kvalet. Då har de också varit helt rena, läs: vunnit, alla hemmamatcher. Det är fakta som stärker deras aktier och som faktiskt innebär att de presenteras som favoriter i matchen specifikt, om än knappa.

Fördel Basel

Men ska Apollon anses vara favoriter? Verkligen inte! Hemmaplansfördelen är naturligtvis att beakta, men skillnaderna ska vara så pass stora att Basel i första hand ska klara av att hålla undan och i andra hand vinna matchen.

Detta menar vi trots att Basel inte varit fullt så övertygande i Europakvalet hittills och då tänker vi särskilt på dubbelmötet mot PAOK.

Heller har den cypriotiska serien ännu inte startat och matchtempot skulle kunna ifrågasättas hos Apollon, som haft långtifrån det svåraste schemat på vägen hit till playoffet. Detta ska dock inte vägas som någon tyngre faktor eftersom Basel istället dras med ett tätt spelschema och att den kan finnas en del trötta ben och huvuden i spelartruppen.

Vi håller det enkelt och spelar Basel med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till finfina 2,04 gånger det investerade kapitalet hos Betser. Den som vill höja svårighetsgraden kan då med fördel ta exempelvis den raka tvåan till lockande siffror.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Basel +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser
Spelstopp: 19:00, torsdag 30/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.