28 juni 2019 Venezuela Argentina Speltips

Speltips inför Argentina – Island 16/6: Vettigt hörnspel

Historiska Island ska spela deras första VM-premiär någonsin och det blir att rivstarta direkt, med match mot superstjärnorna i Argentina. Blir det flipp eller flopp?

Annons:

När Island blev klara för VM 2018, blev de också historiska – som den minsta nationen, sett till antalet invånare, som medverkat på den här scenen. Nordborna kommer bli fruktansvärt intressanta att titta närmare på; huruvida de förmår att vidarehålla samma standard och skaka om motståndarna eller ej.

Gruppens motståndare är nämligen inte att leka med: just Argentina, men även Kroatien och Nigeria.

Lätt hänt kan det emellertid vara att underskatta Island, när man ser på det hela i ett historiskt perspektiv, men den här generationen är den klart bästa som landet fått fram. Om inte EM 2016, där kvartsfinalen nåddes, visade på det – måste i alla fall VM-kvalet ha gjort det. Gruppens förstaplats, före bland andra Kroatien, Ukraina och Turkiet, plockades.

Det kan med andra ord finnas en del att se upp med för Argentina, som vi ändå får titulera som en herrans massa klasser bättre – på pappret. Spelare som Leo Messi, Paulo Dybala, Sergio Agüero och Àngel Di María kommer försöka lämna starka avtryck här.

Annorlunda hade situationen dock kunnat vara – ett världsmästerskap utan ”La Albiceleste”. De var precis på vippen att inte komma hit via kvalet, men tack vare en avslutande vinst mot Ecuador samt att konkurrenterna runtom svek blev fallet så i alla fall. Chile var istället de som fick åka hem med svansen mellan benen.

Nu, väl här, är det dock omöjligt att bortse från Argentinas storhet. En uppenbar titelkandidat.

Vinner “hörnmatchen” klart

Från första till sista minut ska Argentina styra det här med järnhand. Föra dansen. De har ett så pass mycket bättre material, mer passningsskickliga fötter och vassare udd.

Detta behöver dock inte vara en nackdel för Island, som erkänt trivs med att falla nedåt i positionerna och satsa friskt när omställningsmöjligheterna dyker upp. Rollerna i matchen är således redan nu väldigt klara.

Såhär i en premiärmatch, med alla nerver och förutsättningar runtomkring, är vi inte alls främmande till tanken att Island, som har ett så väloljat kollektivt maskineri, kan streta emot här – och kanske till och med skrälla.

Med ett Argentina som ständigt kommer försöka hota, hålla boll och pressa ner Island – men där det åtminstone kan dröja innan målen trillar in – är känslan klart starkare för en ”hörnkross” kontra en utklassning i sig.

Argentina -3,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de skapar minst fyra fler – köper vi till 1,97x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Argentina -3,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 16/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Johan Mjällby – speltips inför Argentina – Island

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.