Speltips inför Arsenal – Manchester City 12/8: Premiäromgångens höjdare

Spelbloggare Publicerat: 11 August 2018

Arsenal och Manchester City bjuder på premiäromgångens stora höjdpunkt i Premier League. Mästarna är presenterade med ett stort favoritskap. Befogat sådant?

Annons:

Premiär.
Två rivaler.
Ett väntat toppmöte.

En fantastisk match väntar under söndagseftermiddagen, med start 17:00. Ett ”Gunners” med toppambitioner, som hoppas ta nästa kliv under Unai Emerys ledarskap, och ett Manchester City som lunkade hem förra årets Premier League.

Tränarbytet är det som varit mest omsnackat i Arsenal. Arséne Wenger, som styrt och ställt ända sedan 1996, har fått lämna över pekpinnen till nämnde Unai Emery. Fransmannen har varit starkt kritiserad under flera år, när titelskörden ekat med sin frånvaro. Beskedet har, av de flesta runtom klubben att döma, inte kommit en sekund försent.

Att se fram emot är också Lucas Torreiras, Sokratis och eventuellt Stephan Lichsteiners debuter i tävlingssammanhang.

Förväntningarna är extremt uppskruvade – med all rätt, förstås – på Manchester City inför säsongen. Den senaste upplagan av Premier League lunkades hem, huvudpjäserna har fått behållas och ytterligare spets har kommit in i Riyad Mahrez, som varit helt suverän för Leicester City.

Sommarens VM har satt vissa käppar i hjulen för framförallt storklubbarna inför PL-premiärerna, med spelare i fortsatt behov av vila. Därför kan Kevin De Bruyne, Raheem Sterling och David Silva hamna utanför Citys startelva. Indisponibla för Arsenal är Sead Kolasinac och eventuellt Aaron Ramsey samt Nacho Monreal.

City numret större

Arsenal på Emirates Stadium, visst är det en tuff batalj. En av de tuffaste möjliga i Premier League.

Bestämt vill vi ändå slå fast att Manchester City ska vara numret större. De är en maskin utan dess like, stora favoriter i årets Premier League och offensiven är fruktad, en mardröm, för vilket försvar som helst i världen.

Av det mesta att döma kommer Kevin De Bruyne, som alltså varit osäker, komma till spel. Den så fina länken mellan mittfält och anfall.

En annan faktor som kan spela in till Manchester Citys del är att de fått behålla deras främsta spelare, är mer samspelta, och dessutom förmått att spetsa till det hela ännu en nivå. Detta medan Arsenal främst har en ny tränare på plats och då kan det ta tid innan fundamenten sätter sig.

En öppen match är troligtvis att vänta – och med den spetsen som City har, borde de åtminstone få in ett par baljor.

Manchester City över 1,5 mål spelas till 1,70x hos Ladbrokes.

Annons:
  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City över 1,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes
Spelstopp: 17:00, söndag 12/8
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.