Speltips inför Arsenal – Milan 15/3: Sätter spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 15 March 2018

Europa Leagues i särklass hetaste åttondelsfinaldubbelmöte ska sättas punkt för. Blir det storfavoriten Arsenal eller AC Milan som slussas vidare till kvartsfinalerna? Svaret, det tror vi oss ha!

Två av världens största klubbar. Två klubbar som svikit. Och två klubbar som storsatsar på Europa League. Mycket i potten…

”Gunners” skrällde stort på San Siro och efter två mål i den första halvleken vann de med 2-0 – en vinst som bröt en ren mardrömssvit och därefter följdes upp av en 3-0-kross av Watford.

Detta betyder att Milan måste vinna med minst två mål – på bortaplan. En mindre delikat situation och det kommer krävas en storartad insats för att vända på siffrorna. Italienarna står dock stärkta med fin form och är medvetna om vilka djupa dalar Arsenal kan hamna i.

Att lita blint på Arsenal, även vid 2-0 till ett hemmamöte, kan vara naivt. Det finns flera exempel på när de fallit ihop platt under spelåret och ojämnheten – i och mellan matcherna – har ofta satt käppar i hjulen.

Milan har också undvikit att förlora 14 av de 15 senaste matcherna; blivit klara för final i Coppa Italia och en del av Europaområdet i Serie A. Förra veckans match mot Genoa vann de med ett mål mot noll efter att André Silva hoppat in och avgjort i slutsekunderna. Startplats här?

“2,10 är värt att investera i”

Vi ska nämna att varken Alexandre Lacazette eller Pierre-Emerick Aubameyang är disponibla för Arsenal och det tunnar ut offensiven, men tillbaka i spel får man Hector Bellerin samt Nacho Monreal, vilket stärker upp dem.

Här – toppchans? Vi tror på Arsenal, trots allt.

Nu har Arsenal svikit stort vid upprepande tillfällen under spelåret, men den väntade matchbilden borde ändå passa dem väl här. På Emirates Stadium har de ändå stått rätt starkt och med ett Milan som måste uppåt i positionerna, kommer det bjudas på fina ytor att ställa om på. Där är ”Gunners” starka!

Om vi exempelvis har oavgjort en bit in i andra halvlek, då kommer Milan tvingas till stora riskmoment i spelet – något som kan innebära spiken i kistan.

Att lämna förtroendet i Arsenals händer tar emot lite, men 2,10 x insatsen för den raka ettan är helt klart värt att investera i.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/3
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: