3 maj 2018 Atlético Madrid Arsenal Speltips

Speltips inför Arsenal – Watford 11/3: För högt uppskruvade förväntningar

Formstarka men skadeskjutna Watford besöker ett svajigt Arsenal på Emirates Stadium i veckans näst sista Premier League-batalj. Gällande målen och möjligheterna för dessa i matchen motsätter vi oss spelbolagen helt och investerar därefter.

Som en blixt från klar himmel bröt Arsenal deras förlustsvit om fyra matcher när de plockade ner AC Milan med 2-0 i Europa League-slutspelet – på bortaplan. Om klubben ska få spela CL-fotboll nästa upplaga, då är det sannolikt via en titel där. Sista livlinan för Arséne Wenger?

För ja, i Premier League är det kört. Till topp fyra och Tottenham har de 13 pinnhål att hämta in och det händer inte på nio matcher. Då skulle det krävas ett rent facit och att någon eller några av motståndarna ovanför faller ihop som ett korthus.

I den där raddan av fyra förluster hittas bland annat en hemmaförlust mot svenska Östersund. Fullt oacceptabelt, trots att man avancerade vidare i alla fall.

Watford har däremot inte bara motsvarat, utan överträffat, förväntningarna på dem när de är uppe och nosar på en Europaplats – nu som nia i tabellen. Bara att landa på den övre halvan skulle vara en storslam för deras del.

Vid upprepande tillfällen har de, Watford, visat att de inte är att räkna bort även i de tuffare matcherna. För strax över en månad sedan krossades exempelvis Chelsea med siffrorna 4-1 och nu har de tre vunna samt ett kryss i formraden.

Ännu mer imponerande är det hur standarden kan hållas uppe trots de stora skadebekymren. Upp emot 11 spelare riskerar att missa den här matchen, men problemen är knappast nya. Mer att värdera in finns för Arsenal: Alexandre Lacazette är skadad och bland andra Callum Chambers, Nacho Monreal samt Héctor Bellerín i riskzonen att få stå åt sidan.

“Någon målexplosion väntar vi oss inte”

Hur tänker oddssättarna och marknaden när de tryckt ner oddsen för målspelen så extremt? Det finns faktorer som skulle kunna tala för mål, absolut, men det hela har tagits till en löjlig överdrift.

Watford väntas krypa ner i positionerna här: fokusera på försvarsspelet och försöka kontra effektivt. Just defensiven har totaljusterats – till det bättre – de senaste veckorna och nollan är hållen i två raka matcher, 1-0-vinster, samt bara tre mål släppts in på fem matcher.

Därutöver har ”Gunners” varit rejält trubbiga. Trots att de svajat till vid flera tillfällen och i flera matcher har det blivit max tre baljor allt som allt i raddan av matcher sedan starten av februari, sju stycken till antalet.

Någon målexplosion väntar vi oss inte – till skillnad från oddssättarna – varpå underspelen på målmarknaden väcker vårt intresse till liv.

Speltipset – under 3,25 mål till 1,81x hos ComeOn. Gäller då är vinst på spelet vid exakt tre mål.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kronor i bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,25 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (Galen bonus: 100% extra upp till 3 000 kronor!)
Spelstopp: 14:30, söndag 11/3
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 21%
2: 14%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%