Speltips Cadiz Athletic Bilbao

Speltips inför Athletic Bilbao – Marseille 15/3: Utmärkt klipp på målmarknaden

Den branta uppförsbacken innebär att Athletic Bilbao måste sätta en hård ton i Europa League-returen mot Olympique Marseille. Målen borde därför vara nära tillhands och vi har hittat ett superklipp inför matchen.

Marseille visades vara numret för stora i det första av dessa två möten och vann med 3-1 inför hemmapubliken på Stade Vélodrome. Det innebär en stor fördel inför returen, mot ett Athletic Bilbao som inte känns heta alls.

Det är väl bortamålet som skulle kunna tala till Bilbaos favör och exempelvis hade ett 2-0-resultat betytt att de är vidare. Men med en så pass brant uppförsbacke ska det trots allt mycket till för att vända på den här steken. Oddset för att de slussas vidare till nästa slutspelsrunda? Hela 5,50!

Athletic Bilbao hämtade hem en trea via en 2-0-vinst över Leganés senast, men överdrivna växlar ska inte dras utifrån den insatsen och formen är fortsatt dunkel. Ser vi till resultaten i Primera División är blott åtta av 28 matcher vunna och klubben är placerade på en anonym tolfteplats.

I Europa League har de inte imponerat speciellt mycket heller, trots att de nått hit. Gruppspelet hade de flyt som kom etta i, före svenska Östersund, och i sextondelsfinalen var de nära att sjabbla till det mot Spartak Moskva. Bortamötet vann de med 3-1, för att sedan falla med 1-2 hemma.

Och Marseille är placerade på tredjeplatsen i den franska förstadivisionen, vilket måste betraktas som starkt. Däremot har de haft vissa problem i Europa – kom tvåa i gruppspelet, bakom Salzburg och före Konyaspor samt Vitória Guimarães. Slutspelet öppnades desto bättre: 3-1 över två matcher mot portugisiska Braga.

Måste jaga – med defensiva avbräck

Mål, mål, mål! Annat kan vi knappt tänka oss här.

Athletic Bilbao måste framåt och ösa på. Minst två baljor ska in och det finns väl inte tid att avvakta här? Marseille kan vi räkna att de kommer få stora ytor att operera på i omställningsmöjligheterna och då kan det smälla. Ett bortamål – och Bilbao måste stå för tre, för att ens få till en förlängning.

Därför är det så opassande det bara kan bli att Bilbao har stora avbräck inför matchen. Försvarsklippan Iñigo Martínez är indisponibel i Europa League och den defensiva mittfältaren Mikel San José avstängd till den här fajten.

Även Raul García är out och det tunnar ut offensiven, men det finns ändå offensiva kort att räkna med. Anfallaren Aritz Aduriz levererar alltid i Europa. Årets facit? 11 mål på 13 matcher, varav 12 från start.

Fyra av Marseilles fem senaste matcher har också innehållit minst tre baljor.

Det är förvånande hur pass bra odds vi får på målöverspelen och vi tar ställning på 2,5-linan – till 1,91 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/3
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 28%
2: 31%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%