11 januari 2018 Barcelona Celta Vigo Speltips

Speltips inför Barcelona – Celta Vigo 11/1: Gästerna ett boogeyteam för katalanerna

Är Celta Vigo verkligen att räkna bort inför cupreturen mot Barcelona? Absolut inte! Det ska snarare ses som relativt öppet i kampen om kvartsfinalplatsen. Därför landar vår slutsats i ett – skrällspel.

1-1 har vi från match nummer ett Balaídos. Det fanns möjligheter för fler mål, åt båda håll, och hade kunnat sluta helt som helst. Oavgjort var ett mer än rimligt utfall, sett till hur matchen utvecklades. Dessutom prickade vårt plusspel på Celta Vigo in tack vare det. Nu satsar vi på att tälja nya polletter…

Celta Vigo är i det stora hela något svåra att bedöma. De förlorar ytterst sällan stort, men har under perioder vunnit alldeles för sällan. När de är som bäst, då är de klart bättre än vad den där femtondeplatsen i Primera División indikerar på. Utan minsta tvekan övre halvan-material.

Efter det här cupkrysset har Celta Vigo spelat mot Real Madrid – en match som slutade oavgjord, 2-2. Då missades även en straffspark. Formkurvan pekar spikrakt uppåt!

Barcelona, som i dominant stil toppar Primera División, kommer från en bekväm 3-0-vinst över Levante. Laget har faktiskt inte förlorat sedan Supercupfinalen mot nämnda Real Madrid – på 27 matcher. Som situationen är finns det förstås en vilja att även utmana på cupfronten, som de varit så bra på de senaste åren. Tre raka upplagor av Copa del Rey är vunna!

Galna statistiken: inte torskat med större siffror än uddamålet!

Av rapporter och rykten att tyda kommer det bli en liknande startelva från Barcelonas sida, som i det inledande mötet. Det innebär att varken Leo Messi eller Luis Suárez kommer medverka. Rotation på nästan varenda position.

Och då är det lätt att luras av det klubbemblet Barcelona bär. Man måste det facto ta dem för vad som ställs ut på banan.

Även om materialet fortfarande är klasserna bättre än Celta Vigos, vill vi inte mena att skillnaderna ska ses som såhär betydande. Den raka ettan finns exempelvis som bäst att klippa till 1,18x.

Värt att nämna – statistik vi höjt upp förut – är att Celta Vigo inte förlorat en enda av spelårets 21 matcher med siffror större än uddamålet. Sist löste de också oavgjort, 2-2, mot Real Madrid.

Stärkande statistik för bortalaget finns också i inbördes statistiken. Celta Vigo är lite av ett boogeyteam för Barcelona, som bara vunnit två av de sex senaste matcherna mot dem.

Celta Vigo +2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt två mål – spelar vi till 1,99 gånger pengarna hos 10bet.

  Rygga spelet hos 10bet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Celta Vigo +2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: 10bet (Unik: 1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 11/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
´

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 85%
X: 13%
2: 7%
Över 3,5 mål: 58%
Under 3,5 mål: 46%