Speltips inför Barcelona – Celta Vigo 22/12: Måltankar och starkt spel

Spelbloggare Publicerat: 22 December 2018

Förväntningarna är alldeles för högt uppskruvade inför mötet mellan Barcelona och Celta Vigo på Camp Nou. Därför ställer vi oss på målmarknadens pessimistiska sida – men på vilken lina?

Annons:

Nu lever livet i Katalonien. Barcelona har fått upp farten, levererar på den nivå de väntas och kanske lite till. Tre raka vinster samt hållna nollor i Primera División – mot Villarreal, Espanyol och Levante – kan stoltseras med och den samlade målskillnaden i dessa är makalösa 11-0.

Under den här perioden har även inhemsk cupfotboll, med lycka, och Champions League-dito spelats. Den sistnämnda matchen var för Barcelonas del helt utan betydelse då gruppspelets förstaplats redan var säkrad – ändå löstes 1-1 mot Tottenham Hotspur, som med det var på vippen att missa slutspelet.

Tätt är det emellertid fortsatt i toppen av serien. Såväl Sevilla som Atlético Madrid jagar tre poäng hack i häl och även Real Madrid har fått upp farten och ser nu åter ut som en kandidat för den stora, åtråvärda titeln.

Celta Vigo är det mer eller mindre alltid samma jargong runt: höga höjder och djupa dalar. Ojämna prestationer, helt enkelt. Med det har de inte förmått att lyfta i tabellen, utan är bara placerade som nia, om än med känn på Europa. Ett praktexempel på den här ojämnheten är purfärsk – senast 0-0 hemma mot bottenlaget Leganés och dessförinnan en 3-2-skalp när Villarreal besöktes.

Vänsterbacken David Juncá, avstängd, utgör Celta Vigos enda rapporterade avbräck. Barcelona saknar Rafinha, Samuel Umtiti samt Thomas Vermaelen. Osäkert runt Sergi Roberto, Malcom, Sergi Semper och Nélson Semedo. Ett flertal namn, men relativt små bekymmer på den fronten.

Givet underspel

Det har funnits en modern historia av underhållande, fartfyllda och målrika matcher dessa två emellan – men här verkar spelbolagen ha blivit något väl optimistiska på förhand. Mållinan är satt till 4,5 och den har faktiskt blivit underkliven i tre av de fyra senaste inbördes mötena.

Orsaken till detta kan enkelt förklaras i Barcelonas enorma favoritskap. Formen är hittad, men så även defensivt och nollan är alltså hållen i tre raka seriematcher. Gästerna kommer få kämpa hårt för att vaska fram målchanser och väntas dessutom komma till spel med en mycket defensiv approach på Camp Nou, liksom alla har som åker dit.

Senast kommer Celta Vigo också från en mållös historia mot Leganés – en match som präglades av rejäl ineffektivitet.

Fem av Barcelonas sju senaste matcher har innehållit max fyra mål och för Celta Vigo är statistiken fyra av de fem senaste. Det stärker vår tro ännu mer på underspelet.

Max fyra mål i matchen till 1,77 gånger pengarna köper vi direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 4,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet
Spelstopp: 18:30, lördag 22/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.