1 mars 2018 Las Palmas Barcelona Speltips

Speltips inför Barcelona – Espanyol 25/1: Trippla insatsen

Sen kvälls-, cupfotboll och katalanskt derby. Mycket mer kan väl inte krävas såhär mitt i veckan? Returmatch väntar på Camp Nou, mellan Barcelona och Espanyol, där de förstnämnda är pressade. Här: oddsen och ett speltips. 

Pressade, men fortfarande solklara favoriter. Så ser det ut för Barcelona inför hemmareturen i Copa del Reys kvartsfinalrunda.

Detta efter att Espanyol prickat in matchens första och enda balja så sent som i den 88:e minuten på RCDE Stadium. Inhoppande Òscar Melendo var det som fick arenan att explodera av lycka.

Annorlunda hade det dock kunnat bli. Barcelona skapade, förstås, en hel del. Bäst chans av alla hade Leo Messi, när han sumpade chansen att sätta sitt lag i förarsätet från straffpunkten med cirka halvtimmen kvar från slutet.

Nu står oddsen, för vilken sida som ska avancera vidare till semifinalen, i 1,20-4,75. Är det kanske att ta det till viss överdrift från oddssättarna? Barcelona inleder trots allt i uppförsbacke. Å andra sidan ska man ha enorm respekt för vilka kvalitéer de besitter och den klasskillnad som faktiskt råder.

Lagen har avverkat varsin match efter matchen. Barcelona krossade Real Betis, på bortaplan, med siffrorna 5-0 medan Espanyol i sin tur blev krossade av Sevilla, på hemmaplan, med 0-3. Blicken kanske redan var på den här fajten? Bristande fokus. Oavsett vad – långtifrån bästa möjliga besked!

Potentiella scenariot: ytor att operera på i andra halvlek

Barcelona som klara favoriter – absolut. De har kapaciteten att rentav vända och döda det här dubbelmötet redan på en halvlek, men att fallet skulle bli så är förstås inte skrivet i sten. Espanyol har chansen! Det ska inte sopas under mattan med.

Och om hela fortfarande lever i andra halvlek, kanske till och med att Barcelona fortfarande arbetar i uppförsbacke, kommer Espanyol få sina ytor att ställa om på Camp Nou. Addera på det att de inte sällan brukar stå upp hyfsat i detta inbördes möte, derby.

Bortse från 0-3-förlusten senast – och Espanyol är i toppform. De hade tre vinster och ett kryss matcherna dessförinnan.

Espanyol må vara relativt uddlösa, men som situationen ser ut och till rådande odds hittar vi värde i ett visst specialspel från målmarknaden…

Mer specifikt – Espanyol mål i andra halvlek till trippla insatsen hos Betway. Det är klart spelvärt.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Espanyol över 0,5 mål (andra halvlek)
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 25/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 89%
X: 10%
2: 4%
Över 3,5 mål: 58%
Under 3,5 mål: 47%