Speltips inför Bayern München – AEK Aten 7/11: Galen handikapplina

Spelbloggare Publicerat: 6 November 2018

Bayern München, vars form det är lite sisådär med, får axla ett alldeles för stort favoritskap inför deras hemmamöte med AEK Aten och fokus ställs därför in på handikappmarknaden.

Annons:

Den maskin vi lärt känna Bayern München som – är den storhetstiden över? Konkurrensen har hårdnat enormt i den tyska förstadivisionen och i Europa finns det en herrans massa jättar att tampas med.

Faktum är att Bayern redan efter tio seriematcher förlorat två stycken och är serieledande samt pånyttfödda Borussia Dortmund, som man möter senare i veckan, fyra pinnar hack i häl. Här i Champions League är två matcher vunna, en kryssad och förstaplatsen delas med Ajax. Bakom finns Benfica som ett litet hot.

AEK Aten fick hela Grekland att tappa hakorna när de spelade hem förstadivisionen förra året – en praktskräll och deras första Super League-titel sedan 1993/94. Nu är de däremot ”bara” femma, om än med känn på platserna ovanför. Kan det bli en titelstrid på nytt?

Ute i Europa har nivån hittills visats alldeles för hög; alla tre matcher, mot Ajax, Benfica och senast Bayern München, är förlorade och på dessa står målskillnaden i 2-7. Försvinnande lite att glädjas över. Helt utom räckhåll är emellertid inte Europa League-slutspelsbiljetten och det är vad man får ställa in siktet på nu.

På frånvarofronterna hittar vi Corentin Tolisso, Kingsley Coman, Thiago Alcántara samt Lars Lukas Mai för Bayern München och Hélder Lopes och Marko Livaja för AEK Aten, som dessutom har Christos Albanis samt Anastasios Bakasetas osäkra.

Gästerna plusspelas

De resultat som AEK Aten visat upp är under all kritik. Helt oävna ska de ändå inte ses som, menar vi. Grekisk fotboll är knappast den bästa i Europa, men heller inte den sämsta och normalt brukar de vara hyfsat försvarsstarka. I serien är enbart tre mål insläppta på nio matcher.

Med andra ord: det är ett fullt dugligt fotbollslag som Bayern München ställs mot på Allianz Arena – och helt friktionsfri blir kanske inte jakten på de tre poängen denna afton.

Bayern München underpresterar enormt och har, med all rätt, kritiserats hårt under säsongen. När de fick besök av Freiburg under lördagen blev det ännu ett tapp – efter 1-1 och en insats som lämnade allt att önska, inte minst offensivt.

Anmärkningsvärd statistik, för ett Bayern München som haft för vana att köra över motstånden i inte minst Tyskland, är att de inte vunnit en enda match med siffror större än två mål under spelåret, 15 till antalet till antalet.

Till bakgrund av allt detta är väl värdet ändå på bortalaget? De spelas med +3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med exakt tre baljors marginal – till oddset 1,71 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AEK Aten +3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, onsdag 7/11
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.