18 december 2019 Monterrey Bayern München Speltips

Speltips inför Bayern München – Besiktas 20/2: Kattens lek med råttan

Det stora utropstecknet, Besiktas, ställs mot den tyska maskinen, Bayern München, i Champions Leagues åttondelsfinal. Då är det väl slut på sagan och på tiden att tas ner på jorden?

Tyskt mot turkiskt. Bayern München mot Besiktas, 20:45 på TV6. En erkänd världspjäs sedan årtionden och ett stort utropstecken som ändå inte borde ha särskilt mycket att sätta emot på de absoluta höjderna, denna nivå.

Gruppspelet innehöll knappast de tuffaste av motstånd – Porto, RB Leipzig och Monaco – och även om det var bland de enklaste lotterna Besiktas kunde få, var det ett stort styrkebesked att inte bara vinna kalaset, utan även utan en enda förlust. 4-2-0 och 11-5 i målskillnad.

Sämre ser det ut i helhet, vilket delvis kanske kan förklaras i den kraft som fått investeras i Champions League. Besiktas, som vunnit den turkiska förstadivisionen två år på raken, är nu bara fyra – om än fortfarande med en tydlig titelchans.

Bayern München behöver väl ingen djupare introduktion? Som totala dominanter i tysk klubbfotboll har de också varit deras främsta representant ute i Europa de senaste åren, som en av de stora världspjäserna. Topp fem? Topp tre? Det är svårt att sia. En titelaspirant här i CL är de, som alltid.

Årets sex CL-matcher har renderat i fem vinster och ett kryss. Med det kom de bakom Paris Saint-Germain samt milakliv före Celtic och Anderlecht i gruppspelet.

Tyskarnas enda – och för den delen stora – avbräck är på förstekeepern Manuel Neuer, men han har varit borta sedan månader tillbaka och ersättaren Sven Ulreich förvaltat förtroendet. Besiktas saknar den skadade duon bestående av Hökhan Töre samt Atinc Nukan.

Stor klasskillnad

Besiktas förtjänar enormt med respekt för deras äventyr i Europa hittills, inte bara för resultaten i sig – utan för hur de kammats hem: med frejdighet och ett effektivt anfallsspel. Nu tror vi dock att de får det lite väl tufft, mot en av världens främsta fotbollsaktörer.

Alla matcher inräknade, serie-, cup- vänskaps- och Europaspel, har Bayern München vunnit 15 matcher på raken och det är inte sällan som siffrorna skjuter rakt upp i höjden. Hemmaspelet är fantastiskt vasst.

Motståndet står alltså en turkisk tabellfyra för – och fastän de visat framfötterna i Europa, får man ändå ta dem för vad de är. Långtifrån ett lag med titelambitioner eller ens –möjligheter på den här nivån.

Tyskarna hoppas naturligtvis kunna sätta in dolkstöten redan på hemmaplan och vi skulle bli förvånade om de inte förmådde att vinna det här med bekväma siffror.

Summa summarum: vårt speltips inför matchen blir Bayern München -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två mål – till oddset 1,67 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bayern München -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (125% extra upp till 1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 20/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 85%
X: 11%
2: 5%
Över 2,5 mål: 71%
Under 2,5 mål: 31%