6 juni 2018 Belgien Egypten Speltips

Speltips inför Belgien – Egypten 6/6: Något stora favoriter

Det fortsätter värmas upp inför sommarens världsmästerskap. Härnäst ut är Belgien och Egypten, på King Baudouin Stadium, och där motsätter vi oss hur spelbolagen värderar matchen.

Spelare för spelare kan Belgien vara världens mest stjärnspäckade fotbollsnation. Generationen som blomstrar just nu borde ha alla möjligheter att vinna de största av titlar – och varför inte börja med VM 2018?

Men ännu har de inte blomstrat, Belgien. Se exempelvis på EM 2016, där kvartsfinalen trillades ur mot Wales. Kvalspelet hit må emellertid ha lovat mycket – 9-1-0 i resultatraden och 43-6 i målskillnad – men skillnaden mellan kval och mästerskap är fundamental. Såklart.

Även Egypten ska spela mästerskapsfotboll och medan Belgien är sedda som den största av favoriter, är de på sin höjd en uppstickare.

Gruppspelet, där de möter Uruguay, Saudiarabien och Ryssland, ska de åtminstone ha toppchans i och väl i ett eventuellt slutspel kan vad som helst hända.

Den stora snackisen har varit huruvida Mohamed Salah skulle hinna bli redo för spel eller ej, efter att ha skadats i Champions League-finalen. Nu är han dock med i truppen och det är deklarerat att han kommer kunna spela, trots smärta. Riskeras väl ändå inte här, i alla fall? Det skulle vara chockerande.

Rotation väntar

Vid upprepande tillfällen – ofta med lycka – har vi på Spelbloggare höjt en varningssignal när det handlar om enorma oddsfavoriter i vänskapsmatcher som denna. Och nu tänker vi likadant.

Insatsen bör dock hållas nere, som oftast i vänskapsmatcher och även med tanke på vilka kvalitéer Belgien besitter. Dessutom med Mohamed Salah out för Egypten.

Rotation kommer det bli på tal om, åt båda håll. Belgien ställde ut en stark startelva senast och har ännu en match innan VM-premiären, mot Costa Rica. Kan det bli så att den här matchen faller mellan stolarna?

Senast spelade Belgien 0-0 mot Portugal – en halvdan insats. Även Egypten kommer från en mållös historia, mot Colombia. Där var de svårt tillbakapressade under perioder, men löste det ändå väl. Solitt försvarsspel och just det kommer krävas här.

Egypten +1,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med två mål – plockas till 1,72 gånger degen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Egypten +1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor/styck!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 6/6
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.