20 januari 2020 West Bromwich Stoke Speltips

Speltips inför Birmingham – West Bromwich 14/9: Derby i Championship

Det väntar ett derby i Championship mellan Birmingham och West Bromwich på fredagen. Går det att starta fotbollshelgen bättre?

Annons:

Då är det äntligen dags för lite engelsk ligafotboll igen efter ett stundtals helt dött landslagsuppehåll. Visst, UEFA Nations League var väl en ganska trevlig bekantskap och kan säkert växa till sig, men att Championship och annat gottis nu är tillbaka skadar inte.

På fredagen väntar också ett mycket intressant möte i England och Championship då två forna lag från Premier League, Birmingham och West Bromwich, gör upp om tre poäng. Här har vi två lag som väldigt gärna plockar en trepoängare för att haka på.

Utgångsläget efter sex matcher är inte det bästa för något av lagen. Birmingham har fortfarande inte tagit en enda seger och står på totalt fyra inspelade poäng, med fyra kryss och två förluster. Det håller helt enkelt inte. West Bromwich öppnade med två poängtapp, men har därefter tre vinster på sina fyra senaste. Det ser allt bättre ut för det klart starkare laget, där truppen hör hemma i toppen av Championship.

Derbykaraktär på matchen

Det här är två lag från samma område i England och med tanke på West Bromwich inte varit nere i Championship på länge är det ett sällan skådat derby som nu väntar. Birmingham har visserligen fått spela mot Aston Villa senaste säsongerna, men nu väntar två derbyn den här säsongen. Det skadar inte.

Garry Monk, som nu basar över Birmingham, känns kanske inte som den allra mest givna derbytränaren, men räkna med att det blir en speciell derbykaraktär på matchen. Inget lag vill förlora. Med tanke på hur många kryss Birmingham har den här säsongen ligger väl ett sådant resultat nära till hands.

David Davis kommer inte till spel för hemmalaget, medan West Bromwich har full matchtrupp att tillgå. Vi tror att det här slutar precis som samtliga tre senaste hemmamatcher för Birmingham – oavgjort.

Det raka krysset spelas till 3,40 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  20:45, fredag 14/9
TV:   –
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.