16 november 2018 Speltips Brasilien Uruguay

Speltips inför Brasilien – Mexiko 2/7: Strax under dubbla insatsen

Risken är att VM:s åttondelsfinal mellan Brasilien och Mexiko blir lite av ett antiklimax till fotbollsmatch, varpå vi på Spelbloggare ser chansen att klippa till på målmarknaden. Tätt och tillknäppt här?

Annons:

Fiaskot i VM 2014, på hemmaplan, är överstruket och Brasilien fortsätter deras jakt på upprättelse. Sommarens världsmästerskap har bara blivit till det bättre; från ett 1-1-kryss mot Schweiz, till 2-0-vinster över Costa Rica samt till sist Serbien.

Det är odiskutabel fakta att Brasilien tillhör en av mästerskapets främsta titelkandidater. Det sydamerikanska kvalspelet var fantastiskt utfört och nu verkar även formen inprickad till den här slutspelsfasen, där det handlar om att vinna eller försvinna.

Försöka sätta stopp för Brasilien ska Mexiko, som nått hit till åttondelsfinalen tack vare Tysklands totala kollaps mot Sydkorea. Laget inledde mästerskapet med dubbla vinster, för att i den avslutande matchen falla med klara 0-3 mot Sverige – ett resultat som, om tyskarna hade vunnit, skulle betytt att man fått packa väskorna.

Nu, som en skänk från klar himmel, har Mexiko fått en andra chans. Tar de den? Det kommer krävas en klart mycket bättre insats nu, kontra vad som levererades mot Sverige. Där och då fungerade absolut ingenting.

För Brasilien är Marcelo och Danilo två tveksamma kort medan Douglas Costa missar matchen med en skada. Det enda mexikanska avbräcket är på försvarspjäsen Héctor Moreno, avstängd efter att ha fyllt upp sin varningskvot.

Tre av tre matcher under mållinan

Sättet som Mexiko föll ihop mot Sverige oroar. De var närmast utspelade hela matchen. Fick inte till ett knyst. Men nu? Vi väntar oss att de står för en klart bättre insats, även om det inte skulle räcka för att skrälla till det.

Nu blir det att backa hemåt, ställa upp försvarsmuren och försöka utnyttja de möjligheter som dyker upp i omställningssituationerna. Lite av en liknande matchbild som mot Tyskland? Då vann man också med ett mål mot noll.

Men att såra Brasilien, det är inte alls enkelt. Namn för namn är det kanske offensiven som sticker ut mest, men kollektivt håller de ihop fantastiskt väl och försvinnande få mål släpps in till följd av det. Nu: hållna nollor och 2-0-vinster över Costa Rica och Schweiz. Mästerskapets alla tre matcher har också klivit under 2,5-målslinan.

Tätt kan det bli, om än med Brasilien som klara favoriter. Under 2,5 mål är därför klart spelbart till oddset 1,95.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, måndag 2/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.