Speltips inför Brighton – Chelsea 20/1: Långtifrån en stabil favorit

Spelbloggare Publicerat: 19 January 2018

Brighton & Hove Albion på Falmer Stadium har visats vara en förvånansvärt tuff bortamatch för Premier League-konkurrenterna. När Chelsea kommer dit, då är det som en favorit i fara. Skrälltankar!

Observera att matchen har avspark redan 13:30. Den ses bäst på Viasat Premium eller Viaplay. Varför inte passa på att höja spänningen med ett spel som dessutom kan se till att fylla på plånboken såhär strax innan löning?

Brighton klev upp i Premier League, där de inte hade varit sedan 1983, borträknade på flera håll och kanter. Och man kan förstå varför: materialet är långtifrån stjärnspäckat. En pinne per match är ett snitt som åtminstone nu håller dem ovanför bottentrion och som flera konkurrenter ser ut är utsikterna för nytt kontrakt positiva.

Det är just på Falmer Stadium som poängen trillat in för Brighton. De har varit svårspelade inför hemmapubliken; bara förlorat två av 11 matcher, vilket varit mot Manchester City och Liverpool.

Chelsea, som innehar den åtråvärda fjärdeplatsen i serien, har radat upp – hör och häpna! – fem kryss efter varandra. Senaste matchen, hemma mot Norwich City i FA-cupen, vann de förvisso efter straffar – men 1-1 stod det på tavlan när såväl 90 som 120 minuter var summerade.

Tunga avbräck i fokus

Nu hoppas ”Londons blåa” studsa tillbaka, vinna och stärka deras aktier i Premier League-toppen.

Fullt så enkelt behöver det dock inte vara. Falmer Stadium har visats vara en svår arena att besöka, med ett Brighton som ytterst sällan förlorar där. De två, på pappret, svåraste matcherna som spelats på arenan har torskats, men resterande har de alltså fått minst oavgjort i.

Och Chelsea är inte alldeles för skrämmande just nu. Offensivt har de inte levererat alls på sistone och alltså, under ordinarie tid, spelat fem oavgjorda matcher efter varandra. Ännu mer avtrubbat blir det förstås när både Àlvaro Morata och Pedro är avstängda. Utöver det är duon bestående av Cesc Fábregas och Gary Cahill osäker.

Formdipp, blytunga avbräck och ett på hemmaplan svårspelat Brighton. Summa summarum: tillknäppt och tajt?

Spelbolagen är av åsikten att Chelsea ska räknas som klara favoriter. Det anser vi bli lite skevt som förutsättningarna faktiskt ser ut.

Speltipset – Brighton +1,0 mål (asian handicap) till 1,79 gånger krämen hos Bethard. Då är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om de förlorar matchen med uddamålet.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brighton +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 20/1
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: