Speltips inför Brommapojkarna – IFK Göteborg 22/10: Brutalt ångestmöte

Spelbloggare Publicerat: 22 October 2018

Desperation och frustration. Stor sådan. Ett brutalt ångestmöte väntar mellan Brommapojkarna och IFK Göteborg på Grimsta IP och inför den presenterar vi ett urstarkt speltips.

Annons:

Nästjumbo, enbart på sämre målskillnad än Dalkurd på kvalplatsen och med en match mindre spelad än desamma, och tre pinnhål till säker mark. Om situationen är pressad för Brommapojkarna? Extremt! Fem matcher har de kvar att spela i årets Allsvenskan – alla måstematcher.

Oväntat är det knappast heller. BP studsade inför spelåret upp från Superettan och förlorade i samband med det en handfull av deras mest färgstarka pjäser, utan att fylla på med i närheten av lika stor kvalitet. Oävna, det är de dock inte… Kontraktet kan räddas.

Blåvitt är ett sjunkande skepp till klubb och redan har vatten börjat skopas ur. Häromveckan fick sportchefen Mats Gren sparken – istället för tränaren Poya Asbaghi, som strax innan dess ryktades skulle få lämna. Fler och större saker lär hända till efter säsongen, men nu handlar det i första hand om att säkra kontraktet.

En vinst här skulle i praktiken innebära just det, ett säkrat kontrakt, medan en förlust istället skulle sätta dem i stor knipa och då bara har en treas avstånd till kvalplatsen. Senaste allsvenska vinsten kom den 20:e augusti och sedan dess har sju matcher avverkats. Krisen blir allt djupare.

Givet målspel

Kan IFK ha fått en nytändning av kaoset under uppehållet? Eventuellt, men faktum kvarstår fortfarande: spelartruppen är inte i närheten av värdig den historia och den kravbild som finns på klubben. De håller inte för den allsvenska toppen. Inte i närheten.

Under matcherna tenderar Blåvitt att helt tappa fokus och vid upprepande tillfällen har motståndarna förmått att vända matcher mot dem. Försvarsspelet över det hela är under all kritik och nu har mål släppts in i tio raka matcher.

Svajigt är det även i Brommapojkarna. Fyra matcher, ett kryss och tre förluster, efter varandra har innehållit mål åt båda håll. Framåt har supertalangen Jack Lahne och sommarens förvärv, Philip Hellquist, varit positiva injektioner.

Med två lag som verkligen vill ha de tre poängen, i ett bottenmöte som detta – väntar en målfest, kanske?

Att båda lagen gör mål betalar hela 1,74 gånger pengarna hos Bethard och det köper vi rakt av.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, måndag 22/10
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.