Speltips inför Burnley – Everton 3/3: De vinner tidiga mötet

Spelbloggare Publicerat: 2 March 2018

Lördagen betyder att det är fullspäckat med fotboll från Premier League. Först ut i hetluften är Burnley och Everton på Turf Moor. Vem vinner? Vi tror oss ha svaret, men försäkrar oss med en viss livrem!

13:30, Viasat Premium. Nu laddar vi upp för en ny Premier League-helg, med en handfull finfina matcher att vänta! Är ni med oss?

Här handlar det alltså om Burnley mot Everton, som båda är ute efter den sjundeplats som eventuellt, med stor sannolikhet, tar dem till Europa. Står på den nu gör just Burnley, tätt följda av Leicester och Everton. Öppet race! Det kan sluta hur som helst. Exakt hur som helst.

Burnley har fortsatt imponera och överraska fotbolls-England, men på sistone tappat deras framfart och faktiskt inte vunnit en enda match sedan mitten av december förra året. 12 matcher är spelade sedan dess, varav sex slutat i kryss och återstående sex därmed i förluster.

Spelare som James Tarkowski, Dean Marney samt Tom Heaton är tillbaka, om än inte helt hundraprocentiga, för Burnley och ser alla ut att ta plats på bänken, aktuella för inhopp.

Sam Alladryces Everton är upp och ner. Vad man ska få ut av dem verkar närmast omöjligt att veta på förhand. Trenderna, de positiva som negativa, avverkar varandra och nu på sistone har det varit mer blandad kompott. För exakt en vecka sedan föll de med uddamålet när Watford besöktes.

En av de faktorer som stört Everton under denna stormiga säsong är de stora skadeproblemen. Bland andra James McCarthy, Leighton Baines och Maarten Stekelenburg är out. Nu finns även frågetecken över Seamus Coleman samt Phil Jagielka.

Trots allt – Burnley starka på Turf Moor

Det känns som att det är på tiden att Burnley bryter deras mardrömssvit här. Prestationerna har varit fullt acceptabla de senaste veckorna och senast var det snöpligt som 1-1-baljan mot Southampton släpptes in i den 90:e minuten.

På hemmaplan är Burnley alltid starka och ett hot. Årets enda torskar på Turf Moor, efter premiären, har kommit mot Arsenal, Tottenham, Liverpool samt Manchester United. Tre av dem med knappa uddamålet. Annars löstes exempelvis ett kryss mot serieledande Manchester City i februari.

I min bok är Burnley ett minst lika starkt fotbollslag som Everton – och nu är de alltså stärkta av hemmaplan, där de så gott som alltid är så pass bra.

Everton, då? Lite upp och ner, som nämnt. Men det som verkligen är av intresse är bortafacit: fem raka förluster! Det är statistik som verkligen inte kan eller ska sopas under mattan med.

Rätt klar fördel Burnley här, va? De spelas med +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,71x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% extra upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 13:30, lördag 3/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: