Speltips inför Burnley – Watford 19/8: Målspel från Turf Moor

Spelbloggare Publicerat: 19 August 2018

Oddset ser kanske inte jättesexigt ut vid första anblick, men visst ska det finnas värde att hämta från målmarknaden när Burnley och Watford ryker ihop på Turf Moor?

Annons:

Det sprudlar inte om Burnley, men lika försvarsstarka vi lärt känna dem som är de fortfarande. Här är det kollektivet före jag:et. Det säkra före det osäkra. Stabilt.

Burnley har, förutom Premier League, ett Europa League-kval att hålla i luften. Det har krävts förlängning mot såväl Aberdeen som Istanbul Basaksehir för att avancera vidare och nu är de framme vid playoffet. Mot turkarna blev det två 0-0-matcher, innan Jack Cork kunde bli den stora hjälten med sitt mål i den 97:e minuten.

Även Premier League-premiären blev en mållös historia, när Southampton besöktes. Utan minsta tvekan ett acceptabelt utfall i en sådan match, särskilt när schemat är så pass tätt som nu.

Watford är lite svåra att veta var de står: botten eller mitten? Tiden kommer få utvisa det, men kanske var premiären en indikation på att det snarare kommer handla om det senare nämnda. Brighton & Hove Albion värjdes undan med stabila 2-0 – en match där svenske Ken Sema också debuterade. Nio minuters speltid fick han.

Saknas för Burnley inför matchen gör skadekvartetten bestående av Steven Defour, Robbie Brady, Tom Heaton samt Nick Poke. Watford har Tom Cleverley, Stefano Okaka, Nathaniel Chalobah samt eventuellt Gerard Deflofeu och Ben Wilmout indisponibla.

Tre raka 0-0-matcher

Ibland kan det vara ett äkta sömnpiller att se på Burnley. Effektiva kan de vara, men underhållande? Inte alls. Räkna nu också in att det kan finnas en del trötta ben på planen, med bara tre dagar från den tuffa 120-minutershistorien i Europa League-kvalet.

Defensiven sitter närmast prickfritt – nollan hålls även när motståndarna är de som rullar boll, styr och ställer – men framåt händer faktiskt oroväckande lite. Nu har också tre raka mållösa matcher, ordinarie tid, radats upp och det kan visa på vad som är att vänta från dem framöver.

Med vänskapsmatcherna inräknade har de också sju raka matcher som klivit under 2,5-målslinan.

På Turf Moor ska Burnley visas respekt för – och det är Watford helt medvetna om. En hel del av bollinnehavet lär de ha, men utan att riskera alldeles för mycket. Istället – försöker bryta ned motståndarna?

I premiärmatchen höll Watford deras motståndare, Brighton, väl i schack och vann, som nämnt, med 2-0 där. En solid försvarsinsats.

1,50 gånger pengarna för under 2,5 mål ser kanske inte mycket ut för världen, men värde ska det väl ändå finnas i de siffrorna?

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 14:30, söndag 19/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.