Speltips inför Cardiff – Arsenal 2/9: Väsentliga skillnader

Spelbloggare Publicerat: 1 September 2018

Tveksamheterna är många runt Arsenal, det ska inte sopas under mattan med, men mot ett offensivt inkapabelt Cardiff City borde säsongens andra trea kunna inkasseras och det är också vad vi investerar polletterna i kommer hända.

Annons:

Nyligen uppflyttade. Bottentippade. Nästan som slagpåse. Ännu har det inte varit fullt så illa för Cardiff City i Premier League, men indikationerna finns där. Vi kan understryka att – problem är att vänta…

Två kryss, mot Huddersfield respektive Newcastle United, samt en förlust mot AFC Bournemouth är facit. Det mest oroande, vilket kanske inte kommer som en chock, är den bristande offensiva potensen. Ännu har det faktiskt inte blivit ett enda mål framåt. Varningssignal? Absolut.

Någon lycka hade Cardiff heller inte i veckans Ligacupen, där de åkte ut med huvudet före när Norwich City kom på besök. Cupspelet var emellertid allt annat än prioriterat, ska nämnas.

Arsenal är i en omställningsfas sedan styret av Arséne Wenger, nu med Unai Emery vid rodret. Det är uppenbart att pusselbitarna ännu inte är helt på sin plats och att det kan krävas tid. Manchester City var två nummer för stora i premiären, Chelsea ett därefter och till sist kom årets första vinst när West Ham kom till Emirates Stadium. 3-1 skrevs siffrorna då.

Mesut Özil är fortsatt tveksam för ”Gunners” efter att ha missat matchen mot West Ham. Sead Kolasinac samt Laurent Koscielny räknar vi bort. Cardiff har Aron Gunnarsson, Nathaniel Mendez-Laing samt David Junior Hoilett borta.

Andra raka trean

Den trea som Arsenal spelade in mot West Ham satt bra på sin plats och nu har de lite mer att arbeta utifrån. Knappast en prickfri insats, men mer än acceptabel sådan och även mot Chelsea fick vi under korta stunder se vilken kapacitet som finns.

Med andra ord: lite medvind just nu – och det ska med största säkerhet räcka för att sätta ett uddlöst Cardiff på plats.

Som nämnt har Cardiff inte hittat nätet vid ett enda tillfälle hittills och de ser alltjämt ut som den kanske klaraste bottenkandidaten. Har svårt att se dem över leva i den här hårda konkurrensen. Har inte förstärkts i närheten av tillräckligt, är tanken.

Oddsen är kanske inte i det högsta laget, men undertecknad har otroligt svårt att se Arsenal misslyckas vinna det här, varpå det ändå lockar lite att kasta in ett par sedlar på dem.

Arsenal -1,0 mål (asian handicap) spelas till 1,97x hos ComeOn och då är vi försäkrade att få insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos ComeOn – Få 400% extra upp till 400 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn!
Spelstopp: 14:30, söndag 2/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.