Speltips inför Cardiff – Newcastle 18/8: Inget oävet hemmalag

Spelbloggare Publicerat: 17 August 2018

Tillbaka i Premier League är Cardiff City svårt nederlagstippade och premiären lovade inte heller särskilt mycket, men har reaktionen från oddssättarna kanske blivit ett hack för stort när Newcastle United kommer på besök till Wales?

Annons:

Observera att matchen startar redan 13:30 och att den visas på Viasat Premium och Viaplay.

Bottentippade. Utan att ha förstärkt truppen nämnvärt, i relation till konkurrenterna. Låt oss vara klara med det: Cardiff City kommer få kämpa med näbbar och klor uppe i Premier League.

Premiären underströk detta väl. Mot AFC Bournemouth, på bortaplan, hade man det svårt att hänga med i tempot; förlustsiffrorna skrevs 0-2 efter en sen spik i kistan och då hade AFC även missat en straffspark dessförinnan. Uddlöst – från start, ända in i mål.

Även Newcastle blev lottlösa i deras premiär, när Tottenham Hotspur kom till St. James’ Park. Detta efter en explosion i upptakten av matchen, med alla tre mål inom loppet av de inledande 18 minuterna. Siffrorna: 1-2.

Att möta ”Spurs” är emellertid en sak, att möta Cardiff City en helt annan – oavsett hemma- eller bortaplan. Rafael Benitez hoppas föra sina mannar till en färsk trea, vilket är av särskilt stor betydelse i och med det mardrömsschema som väntar hädanefter: matcher mot Chelsea, Manchester City och Arsenal.

På Cardiffs skadelista återfinns Aron Gunnarsson samt att Kenneth Zohore är ett tveksamt kort. Gästernas Florian Lejeune och DeAndre Yedlin är out. Inte mycket att behöva beakta där, alltså.

Räkna inte bort Cardiff

Newcastle United bör ha en växel mer än Cardiff.
Och Cardiffs premiär, den var allt annat än väl utförd.

Men den här typen av matcher, på hemmaplan mot lite sämre motstånd, ska Cardiff inte vara oävna. Ser till och med dem med bra chans denna afton. Blir en helt annan approach till matchen än senast; en lite större vilja att kliva framåt.

Hemma-/bortafaktorn spelar förstås en stor faktor här. Cardiff var oerhört solida på hemmaplan i Championship, hade nästintill identisk statistik med dominanta Wolverhampton, och här borde det trilla in en del poäng under säsongen…

Med den faktorn inbakad i analysen ser det här hyfsat femtio-femtio ut. Kanske med Newcastle som ytterst knappa favoriter.

Spelet blir därför Cardiff +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om det slutar oavgjort – till 1,81x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kronor bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Cardiff +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 13:30, lördag 18/8
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.