Speltips inför Celta Vigo – Barcelona 4/1: Litet skrällbud

Spelbloggare Publicerat: 4 January 2018

Efter det kortare uppehållet över jul och nyår är den spanska toppfotbollen tillbaka. Upp näst är cupfotboll och den match som vi på Spelbloggare tittar närmare på här är den mellan Celta Vigo och Barcelona. Bud på skräll?

Vi är vid åttondelsfinalerna i Copa del Rey och det är under den perioden de flesta klubbarna från divisioner underifrån brukar skickas ut. Detta dubbelmöte är av hyfsad status, där det från Primera División handlar om mitten mot toppen.

Gällande Barcelona är de också de senaste årens cupdominanter, rena specialisterna. Tre år på raken har de vunnit Copa del Rey, vilket synliggör den bredd som finns i truppen. Kvaliteten kan hållas upp, även vid stor rotation.

Hittills har katalanerna passerat Real Murcia, huserandes i Segunda B, motsvarande tredjedivisionen, med 8-0 över två möten. En väntad ”walk in the park”…

Celta Vigo, som är placerade elva i Primera División, fick en tuffare lott i deras första och enda runda; Eibar. De kunde dock städas undan utan större bekymmer. Bortamötet vann de med 2-1 och hemmaditot med 1-0.

Svenske John Guidetti, som annars fått ont om speltid, spelade båda matcherna och antecknades för en strut i det dubbelmötet. Här antas han dock inte medverka, eftersom en flytt från klubben rapporteras vara extremt nära.

– Klubben har informerat mig att det är nära en överenskommelse. Det är Johns beslut, säger tränaren Juan Carlos Unzué enligt NoticiasCelta.

“Gråter inte blod vid oavgjort”

Här kan man förstås invänta startelvor. Matcher av den här typen, i cupspel, där stor rotation är väntad, kan vara kluriga att förutspå och hitta prespel på – men om man avvaktar, finns risken att oddsen justeras.

En sak vi tänker oss, det är att rotationen påverkar Barcelona mer än Celta Vigo. De främsta pjäserna, som Leo Messi och Luis Suárez, kan tänkas vilas och det har en stor inverkan på det hela. Startelvan kommer förstås vara bättre än de som presenterades mot Real Murcia, om än inte toppade?

Och Celta Vigo har även de visst sparkapital utanför den ordinarie startelvan – ett Celta Vigo som visat prov på stabilitet under spelåret. Annars har de tenderat att vara svajiga förut. Inte en enda av alla 19 spelade matcher, 17 i La Liga, har förlorats med siffror större än uddamålet, vilket är uppseendeväckande för en klubb på den undre tabellhalvan.

För nästan exakt en månad sedan spelade just Celta Vigo och Barcelona mot varandra. Då slutade det 2-2 – på Camp Nou.

De inledande matcherna av dubbelmöten som detta tenderar att vara mer tillknäppt än de andra, när det inte finns resultat att spela på. Säkra före det osäkra? Barcelona skulle sannolikt inte gråta blod vid ett oavgjort utfall.

1-1?

Spelar Celta Vigo med +0,5 mål (asian handicap) till 1,93x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Celta Vigo +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, torsdag 4/1
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: