Speltips inför Celta Vigo – Getafe 1/10: Skrällpolletter skickas in

Spelbloggare Publicerat: 1 October 2018

Kan det vara på tal om ett överdrivet favoritskap när Celta Vigo står för värdskapet hemma mot ett svårspelat Getafe? Det är vartåt vi lutar och tar därför sida i matchen, men i vilken form?

Annons:

Det är en ensam måndagsmatch i Primera División som står på tapeten – och det är en match som mycket väl kan vara ett tänkbart TV-alternativ, mellan två spännande lag. Avsparken tas 21:00 och matchen visas via streamingtjänsten Strive eller Betsson.

Klubbarna har båda som målbilder att åtminstone vara i skiktet bakom den absoluta toppen; att utmana om Europa – och potentialen finns, även om konkurrensen är stenhård.

Såväl Celta Vigo som Getafe har avverkat sex matcher vardera och det är en mindre än de flesta konkurrenter i serien. Vid händelse av en vinst skulle de koppla kontakt med det övre skiktet, men var hamnar den? Om det inte slutar med oavgjort utfall?

Celta Vigo har spelar underhållande fotboll – ofta effektiv, men inte alltid. De tre senaste matcherna har landat i två kryss och en förlust, där det varit öppna dörrar åt bådadera håll. Förra veckans 1-1-kryss borta mot Valencia var ett kliv framåt. Iago Aspas blev stor hjälte då med sin kvitteringsbalja i den 82:a minuten och han står nu på hela fem strutar.

Pinnen bakom Celta Vigo återfinns just Getafe, vars främsta styrkor är i det defensiva. De är stabila, om än stundtals lite trubbiga framåt i banan. 2-2-2 står resultatraden i och då har förlusterna kommit mot titelaspiranterna Atlético Madrid respektive Real Madrid.

Det är försvinnande lite att ta hänsyn till på truppfronterna. Enda spelaren som med all säkerhet missar matchen är Celta Vigos David Juncá. Osäker i samma lag står Sofiane Boufal som. Sergi Guardiola samt Robert Ibáñez är osäkra för Getafe.

Relativt jämnstarka lag

Två relativt jämnstarka lag. Ett Celta Vigo, som klara oddsfavoriter, med tre raka matcher utan vinst. Kan det vara bäddat för en skräll, månne?

Att få hål på Getafe är tufft. De är välorganiserade, försvarsspelet väloljat och svajar sällan i prestationerna. Det tål att understrykas att årets enda förluster kommit mot absolut toppmotstånd. I övrigt har de exempelvis vunnit borta över Sevilla och kommer nu från ett kryss mot formstarka Deportivo Alavés.

Gasen i botten kan vi vänta oss från Celta Vigo, men det slår inte sällan åt fel håll och de har, som nämnt, tre raka matcher utan seger. I dessa har hela sju baljor släppts in, så där finns det uppenbarligen hål att fylla.

Favoriter köper vi, såklart, Celta Vigo som. Såhär stora, dock? Knappast.

Kvällens speltips blir således Getafe +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,84 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: Getafe +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, måndag 1/10
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.